ISPRIČALI PRED KAMERAMA

Novak Đoković doveo je Borisa Beckera do ludila: Slušaj ti...

10.04.2023 u 11:21

Bionic
Reading

Dokumentarni film o životu legendarnog Borisa Beckera doživio je premijeru, a u njemu se pojavljuje i prvi reket svijeta Novak Đoković koji je otkrio neke zanimljive detalje

Prekid suradnje dvojice vrhunskih tenisača, koja je trajala od 2014. do 2016. godine, dogodio se nakon jedne svađe koja se dogodila prije sedam godina.

'Prolazio sam kroz period u kojem sam zaista tražio sebe izvan terena. Igrao sam treće kolo Wimbledona, bilo je nekoliko prekida uzrokovanih kišom, našao sam se u svlačionici, sjedio sam i rekao sam ljudima koji su brinuli o mojoj karijeri Možete li me svi ostaviti i izaći? Želim biti sam. Gledao sam u zid i bio sam jako loše. Doslovno nije bilo pokreta u meni', rekao je Đoković u ovom dokumentarcu.

Upravo je taj potez ponukao Beckera na raskid suradnje i priznao je Đokoviću da ne bi imalo smisla da svjetski broj 1 ne pobjeđuje i da na turnire putuje samo da bi se na njima pojavio.

Đoković mu je hladno odgovorio.

'Slušaj, šefe, zaista sam umoran, ne želim igrati kao nekad'.

Becker mu je uzvratio riječima.

'Slušaj ti. Prije svega, ja te poštujem i volim. Napravili smo nešto zajedno i to je bilo za mene nevjerojatno putovanje. Nisam dobar gubitnik. Ako reda radi želiš ići na turnire, onda ja nisam čovjek za tebe. Mislim da je najbolje prekinuti suradnju'.

Tako je 'pukla' ta sportska veza, a u kojoj se nekoliko godina kasnije našao Goran Ivanišević. I koliko vidimo, već jedan duži period - funkcioniraju. Istina, zna Đoković 'poderati' glasnice i kada galami prema Ivaniševiću. Ali očito, vrlo brzo sve izglade.

Inače, srpski tenisač rekao je kako je ostao u dobrim odnosima s Nijemcem, te da Beckera smatra članom svoje obitelji.