atp masters 1000 rim

Šok u Rimu; Rafa Nadal ispao već u osmini finala, 'kralj zemlje' ostao je bez titule na turniru kojeg je osvajao deset puta...

13.05.2022 u 00:17

Bionic
Reading

Rafa Nadal iznenađujuće je izgubio meč osmine finala ATP Masters 1000 turnira u Rimu nakon dva sata i 40 minuta igre. Bolji od 'kralja zemlje' bio je Denis Šapovalov 6-1, 5-7, 2-6

Ušao je Rafa Nadal u ovaj meč furiozno, iskoristio dva brza 'breaka' i dobio prvi set protiv Denisa Šapovalova 6-1. U tom se trenutku činilo da će 'kralj zemlje' rutinski odraditi posao na putu prema obrani naslova pobjednika na turniru kojeg je do sada osvajao čak deset puta.

No, Šapovalov je imao drugačije planove. U drugom je setu poveo 3:0, a Rafa se čudesno vratio i izjednačio na 4:4. No, Nadal je kod vodstva Šapovalova 6:5 propustio 30:0 na svom servisu i izgubio taj set 7-5.

U treći je set Rafa ušao breakom, no odmah je potom izgubio svoj servis. I tu je u stvari bio kraj... Uspio je Rafa Nadal doći na 2:2 u trećem setu i onda se - raspao. Denis Šapovalov dobio je četiri gema u nizu te zasluženo slavio.

Treba istaknuti kako je u trećem setu Nadal očigledno imao velikih problema, jedva se kretao terenom, a na neke poene koje je odigrao Šapovalov uopće nije ni kretao.