atp masters 1000 rim

Marin Čilić izgubio nakon gotovo tri sata borbe; iskoristio je samo četiri od čak 20 'break-lopti'...

12.05.2022 u 19:17

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Marin Čilić nije se uspio plasirati u četvrtfinale ATP turnira iz serije Masters 1000 u Rimu, njega je nakon gotovo tri sata igre u susetu 3. kola svladao Čileanac Cristian Garin 6-3, 4-6, 6-4

Bio je ovo treći međusobni dvoboj Marina Čilića i Cristiana Garina te prva pobjeda 25-godišnjeg Čileanca. Čilića je poraza stajala vrlo loša realizacija 'break-lopti', iskoristio je samo četiri od čak 20 prilika za oduzimanje servisa suparniku, a u prvom setu je propustio svih šest.

Ključ za prvi set bili su četvrti i peti gem, u četvrtom je Čilić propustio 0-40 i još dvije prednosti na servis Garina, a odmah u sljedećoj igri je izgubio gem na svom početnom udarcu i zapao u zaostatak kojega nije uspio nadoknaditi. Kod zaostatka 3-4 propustio je još jednu 'break-loptu' da bi kod 3-5 još jednom popustio na svom servisu.

Početkom drugog seta Čilić je ispustio još dvije 'break-lopte', a kada je i izgubio servis za 1-3 činilo se kako će Garin brzo riješiti dvoboj u svoju korist. Ipak, Čileanac je odmah u sljedećoj igri napokon popustio na svom servisu, napravio je dvostruku servis pogrešku na Čilićevu ukupno 11. 'break-loptu'. Iako je kod 3-3 ispustio još tri 'break-lopte', kod 4-4 je Čilić još jednom oduzeo servis Garinu da bi prilikom servisa za set spasio 15-40.

Činilo se kako je Čilić stigao u dobitnu poziciju kada je oduzeo servis Garinu za vodstvo 2-1 u trećem setu, Čileanac je napravio dvije dvostruke servis pogreške nakon izjednačenja, ali u sljedećoj je igri napravio veliki propust. Na svoju gem-loptu je imao priliku za forhend winner sa sredine terena za 3-1, ali je zuapucao loptu u mrežu. Par minuta potom platio je cijenu za taj promašaj i dvostrukom servis pogreškom izgubio taj gem. Igrači su još jednom izmijenili 'breakove' u šestoj i sedmoj igri, da bi Čilić kod rezultata 4-5 prilikom servisa za ostanak u meču odigrao očajan gem i ostao bez osvojenog poena.