čeka se odluka

Vahid Halilhodžić ovim je ultimatumom šokirao Marokance; svi se pitaju kako će ova kriza završiti

12.05.2022 u 17:42

Bionic
Reading

Čelnici Marokanskog nogometnog saveza, barem tako tvrde tamošnji mediji, pod svaku se cijenu žele riješiti aktualnog izbornika Vahida Halilhodžića (69), no to neće biti tako jednostavno. U Savez je navodno stigao jasan ultimatum koji je Vaha postavio kako bi raskinuo ugovor s reprezentacijom Maroka...

Još se uvijek ne zna tko će voditi Lavove s Atlasa na Svjetskom prvenstvu u Kataru krajem ove godine. U ovom trenutku je Vahid Halilhodžić (69) i dalje izbornik, no marokanski mediji tvrde kako je pitanje dana kad će mu čelni ljudi Saveza uručiti otkaz.

Podsjetimo, Vaha je prije nekog vremena iz reprezentacije izbacio najveće zvijezde - Hakima Ziyecha, Noussaira Mazraouija te Abderrazaka Hamdallaha. I bez njihove pomoći je izborio plasman na SP u Kataru krajem ove godine gdje će igrati u grupi s Hrvatskom, Belgijom i Kanadom.

No marokanska javnost i navijači ne mogu mu oprostiti svađu s najvećim zvijezdama nacionalne momčadi te traže da ih se odmah vrati u reprezentaciju. Ali Halilhodžić ne namjerava promijeniti svoju odluku...

Jučer se Halilhodžić u pratnji odvjetnika sastao s predsjednikom Saveza Fouzijem Lekjaaom i navodno riješio sve nesuglasice. Marokanski mediji izvijestili su da je Vaha ipak popustio i pristao ispuniti glavni uvjet predsjednika Saveza, a to je da u reprezentaciju vrati najveće zvijezde koje je odbacio.

No, danas marokanski mediji otkrivaju kako je Halilhodžić ultimatumom šokirao čelnike Saveza. Vaha bi navodno pristao na raskid ugovora, ali... 

Problem je u tome što mu je ugovor plasmanom na SP automatski produžen do kraja 2022. godine. Halilhodžić pristaje napustiti klupu Maroka ali uz uvjet da mu Savez isplati sve plaće do kraja ugovora. To znači da bi mu, u slučaju otkaza, Marokanci morali isplatiti čak četiri milijuna eura. To je iznos koji je za njih u ovom trenutku prevelik i to ih je potpuno šokiralo.

Dodatni šok je i to što potencijalni Vahin nasljednik, Andre Villas-Boas, traži plaću od čak 450.000 eura na mjesec, a toliki novac Savez jednostavno nema.

Sada marokanski mediji tvrde da će Vaha Halilhodžić Maroko voditi još u idućoj prijateljskoj utakmici protiv SAD-a koja je na rasporedu 2. lipnja. I svi nestrpljivo čekaju da vide hoće li se na popisu igrača za tu utakmicu naći otpisane zvijezde Hakim Ziyech, Amine Harit i Noussair Mazraoui.