UFC ON FOX

Slavni borac prvi puta u karijeri ugušen; pobjednik prozvao Hrvata

31.01.2016 u 15:47

Bionic
Reading

Na UFC on FOX 18 eventu, Anthony ‘Rumble’ Johnson još jednom je dokazao koliko je snažan i ubojit, brzom pobjedom nad Ryanom Baderom te potvrdom da zaslužuje novi napad na pojas. Velika iznenađenja napravili su Ben Rothwell i Bryan Barberena, pobjedama nad Joshem Barnettom, odnosno Sageom Northcuttom

Johnson je borbu riješio zapravo za samo 90-ak sekundi, a sve je krenulo greškom Badera. Čim je borba krenula pokušao je rušenje, a Rumble je to osjetio te ga sjajnim “sprawlom” uspio izbjeći i doći u gornju poziciju. Bader nakon toga hvata ruku i pokušava kimuru, no uz male poteškoće se Johnson izvukao iz toga te došao u gornju poziciju, odakle je krenuo “ground n’ pound”.

Tu se vidjela velika snaga Johnsona, budući da je samo nekoliko udaraca bilo potrebno da Bader ostane bez svijesti, odnosno nokautiran. Nakon ovakvog poraza, teško da će uskoro doći do prilike za napad na naslov, za razliku od Johnsona, koji sad sigurno može mirno čekati pobjednika borbe Daniela Cormiera i Jona Jonesa.

Iako su samom borbom dva teškaša oba borca razočarala, Benu Rothwellu to neće smetati, budući da je savladao Josha Barnetta i to na način kakav uistinu nije nitko očekivao. O borbi se nema što previše reći. Bio je to stand up duel bez previše aktivnosti, a Rothwell je bio onaj koji je držao prednji korak te barem prividno napadao i tako je završilo prvih pet minuta.

U drugoj rundi se sve nastavilo slično, naznaka pravih udaraca i dalje nije bilo, a kad je Josh Barnett pokušao napraviti nešto više od dotadašnjeg, izgubio je borbu. Krenuo je na rušenje i uhvatio nogu, no Ben je ostao smiren, napao vrat te prisilio Barnetta na predaju, i to prvi put u karijeri. Da, ovo je bio prvi poraz “submissionom” za borca koji se borio protiv skoro svih najvećih teškaša posljednjih deset godina. Rothwell se obratio Miočiću i Overeemu te ih pozvao na borbu u kojoj bi potvrdio kako on treba biti prvi izazivač, piše Fight Site

Nastavila se sjajna serija odličnog Jimmiea Rivere, i to u najtežem ispitu do sada. Veliki radnik i ovog je puta iskoristio svoju taktiku, gdje kombinira aktivnost u stand upu s rušenjima i kontrolom klinča te je potvrdio kako je izuzetno snažan i durabilan borac za bantam kategoriju, čiji je možda novi član Top 15 poretka.

Alcantara je bivši kandidat za izazivača, no posljednje dvije godine je daleko od te razine, a to se vidjelo i u ovoj borbi. Iako je pokušavao i imao svojih trenutaka, po ocjeni sudaca nije mogao dobiti više od jedne runde, iako je realno i ta upitna te ne bi bilo čudno da je Rivera dobio sve tri. Jimmie je sad na pro skoru 19-1, uz pobjede u sva tri UFC nastupa.

Dočekan je i prvi poraz Sagea Northcutta, i to u borbi gdje nitko nije očekivao. Bryan Barberena prihvatio je borbu samo deset dana prije održavanja te je, iako je bio u treningu za borbu idući mjesec, Northcutt bio najveći favorit na cijelom programu. Zapravo, Sagea je koštalo neiskustvo i greška u drugoj rundi, no krenimo od početka.

Prvih pet minuta proteklo je u stand upu, gdje je Northcutt nekoliko puta pogodio brzu seriju, no umjesto nastavka iste, pokušavao je rušenje, no tu se Barberena svaki put lako obranio, a za to vjerojatno možemo pronaći razlog što se Northcutt sad ipak borio protiv sedam kilograma težeg protivnika nego inače. Mladom Sageu je ipak pripala prva runda, no bez prevelike štete. U drugoj rundi je odmah pokušao atraktivnim udarcem, a to ga je zapravo koštalo ove borbe. Barberena je iskoristio to da sruši svog protivnika i dođe u gornju poziciju, a nakon nešto više od dvije minute kontrole, uspio je uhvatio trokut gušenje rukom te prisiliti Northcutta na tapkanje. Sjajna pobjeda ovog pulena Bensona Hendersona, koji je vjerojatno malo utišao hype oko Northcutta te on postao borac kojeg sad svi poznaju.

S uvodnog programa vrijedi spomenuti povratak Tareca Saffiedinea i pobjedu nad Jakeom Ellenbergerom. Bivši Strikeforce prvak slavio je odlukom i tako možda i završio karijeru Ellenbergera, nekadašnje zvijezde i predvodnika nekoliko “UFC on Fuel” evenata. Carlos Diego Ferreira savladao je Oliviera Aubin-Merciera te time učinio noć vrlo nezgodnu za Tristar Gym, čiji je član i Northcutt.

Rafael Natal nokautirao je Kevina Caseya, a Wilson Reis je hrvački apsolutno “rasturio” Dustina Ortiza u Top 10 borbi muha kategorije. Alexander Yakovlev nokautirao je Georgea Sullivana, a Alex Caceres je bio bolji od Massia Fullena. Novi eksponat showa “Lookin’ for a Fight”, Randy Brown, također je došao do pobjede.

UFC on FOX 18 – Rezultati

Anthony Johnson def. Ryan Bader – KO (R1 1:26 )
Ben Rothwell def. Josh Barnett – SUB (R2 3:48 )
Jimmie Rivera def. Iuri Alcântara – jednoglasna odluka sudaca
Bryan Barberena def. Sage Northcutt – SUB (R2 3:06)

Tarec Saffiedine def. Jake Ellenberger – jednoglasna odluka sudaca
Carlos Diego Ferreira def. Olivier Aubin-Mercier – jednoglasna odluka sudaca
Rafael Natal def. Kevin Casey – TKO (R3 3:37)
Wilson Reis def. Dustin Ortiz – jednoglasna odluka sudaca
Alexander Yakovlev def. George Sullivan – KO (R1 3:59)
Alex Caceres def. Masio Fullen – jednoglasna odluka sudaca

Randy Brown def. Matt Dwyer – jednoglasna odluka sudaca
Damon Jackson vs. Levan Makashvili – neodlučena borba
Tony Martin def. Felipe Olivieri – SUB (R3 3:02)