SLOVENCI IMAJU PRILIKU

Slaven Bilić zabrinut: Ovo može biti i opasno

04.08.2016 u 10:20

Bionic
Reading

Uoči uzvratnog dvoboja 3. pretkola Europske lige protiv Domžalea na novom stadionu, Slaven Bilić priznaje da preseljenje smatra i potencijalnom opasnošću za rezultate svog West Hama...

Pred West Hamom je nezgodan europski izazov. Nakon poraza 2:1 u Sloveniji, na novom stadionu London Park pokušat će preokrenuti rezultat u dvoboju 3. pretkola Europske lige protiv Domžalea, a neuspjeh bi značio i oproštaj od Europe ove sezone.

Bit će to prva utakmica 'čekićara' na bivšem olimpijskog stadionu koji prima 60 tisuća gledatelja i velika promjena u odnosu na mali Upton Park koji je primao 35 tisuća navijača. No, iako je to dugoročno korak naprijed, strateg 'čekićara' svjestan je da to trenutno i ne mora biti prednost.

'Znamo da je ovo velika prilika za West Ham da se utvrdi među najbolje klubove, ali to može biti i opasnost,' priznaje Slaven Bilić i dodaje:

'Optimistična sam osoba, ali neko mi je spomenuo i negativne primjere pri promjeni stadiona. Pedeset dvije tisuće prodanih sezonskih ulaznica neće ti donijeti bodove. Teren je i dalje isti i moraš se dokazati. Stadion ima mnogo prednosti o kojima svi pričaju. Ali ima i minusa u odnosu na Upton Park i sad je na nama da iskoristimo ovu situaciju.'

Bivši hrvatski izbornik svjestan je što ga čeka protiv Slovenaca.

'To je naša prva utakmica na novom stadionu i zbog toga velika utakmica za nas. Moramo igrati puno bolje nego u prvom susretu. Pred nama nije nemoguća misija, ali imat ćemo posla,' zaključio je Bilić.