nane od glasgowa

Slaven Bilić pred velikom odlukom; bivši hrvatski izbornik 'važe' između klupe škotskog velikana i reprezentacije

15.05.2019 u 11:41

Bionic
Reading

Od kraja veljače Slaven Bilić (50) je bez posla. Bivši hrvatski izbornik dobio je otkaz u saudijskom Al-Ittihadu i od tada je na odmoru. No, sada su se engleski mediji raspisali o mogućnosti da se Bilić vrati na Otok

BBC donosi ekskluzivnu priču prema kojoj Slaven Bilić (50) već početkom lipnja preuzima klupu škotskog velikana Celtica! Naime, Bilić je od kraja veljače bez posla, posljednji angažman bio mu je onaj u Saudijskoj Arabiji u momčadi Al-Ittihada, ali od tada je na prisilnom odmoru.

Sam je Bilić priznao kako zanimljivih ponuda ima, ali kako čeka završetak klupske sezone. Prije nekoliko dana njegovo je ime iskočilo u najužoj konkurenciji za novog izbornika škotske nogometne reprezentacije, a čelnici tamošnjeg Saveza još se nisu oglasili glede izbora. No, čini se kako Bilića ipak više 'žulja' rad u nekom od klubova, posebice jer je imao nekoliko konkretnih ponuda, a posljednja se čini vrlo izglednom.

Celtic trenutno vodi Neil Lennon koji je momčad preuzeo nakon što je Brendan Rodgers u drugom dijelu ove sezone odlučio dati otkaz te preuzeti Leicester. Za čelnike Celtica Lennon je očito samo prijelazno rješenje, a Slaven Bilić visoko je na popisu najizglednijih trenera škotskog velikana.

  • +5
Slaven Bilić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Sky Sports donosi i informaciju kako je i sam Slaven Bilić izrazio velik interes za kontakt i angažman na klupi Celtica, ali konkretni se kontakti tek očekuju.

Bilić je po svršetku profesionalne karijere vodio Hajduk i mladu U-21 reprezentaciju Hrvatske, od 2006. do 2012. bio je hrvatski izbornik, a potom je radi u moskovskom Lokomotivu, Bešiktašu, West Hamu te Al-Ittihadu. Sad je u prilici birati - škotska reprezentacija ili škotski velikan. Kako god bilo, novi bi mu nadimak mogao biti Nane od Glasgowa!