povijesni transfer

Barcelona kupuje napadača za 120 milijuna eura; zato Ivan Rakitić mora potražiti novi klub

15.05.2019 u 09:40

Bionic
Reading

Antoine Griezmann (28) nakon pet sezona napušta Atletico Madrid. Francuski je napadač svoju odluku objavio jučer, a već je odavno jasno kako će karijeru nastaviti u Barceloni. No, to znači da Katalonci - kako bi ispoštovali Financijski fair-play - moraju prodati neke od svojih zvijezda...

'Bilo je ovo pet nevjerojatnih godina, hvala vam mnogo na svemu. Nosim vas u mom srcu', rekao je Antoine Griezmann (28) u emotivnom videu u kojem se oprostio od madridskog kluba. Bez obzira na to što je francuski napadač prošlog ljeta potpisao ugovor do 2023. godine vrijedan 23 milijuna eura po sezoni, odlučio je napustiti Madrid...

Početkom lipnja aktivira se klauzula u njegovu ugovoru prema kojoj odšteta više nije 200 milijuna, već 'samo' 120 milijuna eura. Jasno je kako su u Barceloni samo čekali i gotovo je sigurno kako Griezmann stiže na Nou Camp.

Njegov će transfer razveseliti čelnike Real Sociedada kojima ide 20 posto od njegove prodaje, ali ima i onih koji će zbog njega i 'nastradati'. Naime, Barcelona će - ako ostvari ovaj transfer - morati prodati neke od svojih zvijezda jer mora ispoštovati Financijski fair-play.

Već je jasno da je Brazilac Philippe Coutinho (26) na izlaznim vratima, jednostavno se nije snašao u Barceloni. No, njegova prodaja neće biti dovoljna jer Katalonci su već iz Ajaxa kupili Frenkieja de Jonga, a vrlo vjerojatno će kupiti i njegovog suigrača Matthijsa de Ligta. To znači da će prema pravilima Financijskog fair-playa biti u debelom minusu.

  • +4
Antoine Griezmann Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Uz Coutinha će se tako na transfer listi morati naći još pokoja zvijezda, a dojam je kako su u klubu ipak odlučili zadržati mlađahnog Ousmanea Dembelea (22), a na izlaznim bi se vratima mogao naći hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić (31)!

Posljednjih je dana Raketa pod velikim pritiskom zbog loših igara, a nervozu su unijeli i brojni napisi o njegovu odlasku s Nou Campa. Čini se kako ipak nisu bili bez temelja iako su svi iz kluba, a i sam Ivan Rakitić, naglašavali da iz Barcelone ne namjerava otići.

  • +13
Ivan Rakitić - zvijezda Barcelone i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Novi, poboljšani ugovor Rakitić još nije dobio, čelnici Barce lukavo čekaju sam kraj sezone, ali situacija u ovom trenutku ne ide na ruku našem reprezentativcu. PSG je već odavno poslao ponudu, navodno su Parižani spremni Barceloni za njega dati čak 80 milijuna eura! U igri je i dalje Manchester United koji očajnički traži iskusnog veznjaka koji bi povezao igru 'crvenih vragova', a aktualan je interes Juventusa koji bi - ako redove 'stare dame' napusti Miralem Pjanić - krenuo u 'akciju Ivan Rakitić'.