struka je važna

Slaven Bilić odlučio koji Hrvati idu uz njega u Kinu; na put iznenada ide i bivši igrač Hajduka kojem Torcida nije zaboravila odlazak u Dinamo

12.01.2021 u 13:26

Bionic
Reading

Hrvatski trener Slaven Bilić, nakon što je postao novi trener ambicioznog kineskog kluba Beijing Guoana, bacio se na dovođenje pojačanja. No, prije toga odlučio je pojačati svoj stručni stožer

Podsjetimo, nakon što je dobio otkaz u engleskom West Bromwich Albionu Slaven Bilić je sve brzo dogovorio s kineskim prvoligašem Beijing Guoanom u kojem je na klupi naslijedio Francuza Brunu Genesija.

Od prije je poznato kako Bilić voli imati isključivo hrvatske trener u stožeru pa tako s njim u Kinu odlaze njegovi stalni suradnici za taktiku Dean Računica i Danilo Butorović dok kao kondicijski trener s njima putuje i Ivo Katušić.

No, piše Dalmatinski portal najnoviji član Bilićevog stožera biti će i nekadašnji igrač Hajduka i Dinama, 41-godišnji Mirko Hrgović koji je nakon završetka igračke bio pomoćnik Goranu Sabliću u Širokom Brijegu i Šerifu.

Hrgović je nogometnu karijeru započeo u rodnom Sinju u dresu kluba NK Junak, a osim što je u dva navrata igrao za Hajduk imao je i dvije inozemne avanture u Japan. Od poznatijih klubova igrao je još za njemački VfL Wolfsburg od 2003. do 2006. godine.

Igračku karijeru završio je u kao nogometaš kluba NK Zadar, a sezonu u zagrebačkom Dinamu (2008–2009) mnogi navijači Hajduka nikada mu nisu oprostili, a čak je dobivao i prijetnje. No, stara izreka kaže 'kako vrijeme liječi sve rane'... Tako je i Hrgović počeo graditi svoju trenersku priču u tišini i već ispred sebe ima novi izazov.

Inače, novi Bilićev klub Beijing Guoan jednom je bio prvak Kine (2009), a četiri puta viceprvak (2007, 2011, 2014, 2019). Nova sezona u kineskoj Prvoj ligi počinje 11. ožujka.

U svakom slučaju za 52-godišnjeg Bilića, nakon što je prije West Bromwich Albiona vodio West Ham, turski Bešiktaš, Al-Ittihad iz Saudijske Arabije, Lokomotiv iz Moskve, Hajduk, hrvatsku A reprezentaciju te mladu U21 reprezentaciju, odlazak u Kinu je nova avantura.