PREGOVORI U PRAGU

Slaven Bilić iznenada dobio milijunsku ponudu iz kluba od kojeg to nije očekivao

24.11.2017 u 10:30

Bionic
Reading

Nakon što je Slaven Bilić sa svojim suradnicima dobio otkaz u engleskom West Hamu nije dugo čekao prvu službenu ponudu s vrlo primamljivim milijunskim iznosom. Nema sumnje da je ponuda iz Češke iznenadila Bilića i suradnike...

Kako doznajemo iz menadžerskih krugova, bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić dobio je službenu ponudu iz ambicioznog češkog kluba Sparta Prag i sljedećeg tjedna dolazi na službene pregovore. Naime čelnici kluba nisu zadovoljni time kako momčad koju vodi 41-godišnji Talijan Andrea Stramaccioni igra ove sezone.

U ovom trenutku Sparta je tek peta na ljestvici s 25 osvojenih bodova nakon 14 kola (na prvom je mjestu Viktoria Plzen s 42 boda!), a tome treba dodati kako je velik udarac klub iz Praga doživio u 3. pretkolu Europske lige, ispavši od Crvene zvezde (porazi 2:0 i 1:0).

Stramaccioni je prije dolaska u Spartu vodio klubove kao što su moćni Inter, Udinese i Panathinaikos, što mu je omogućilo sjajan financijski ugovor. Kako doznajemo, čelnici Sparte s njim su potpisali dvogodišnji ugovor vrijedan osam milijuna eura za cijeli njegov stožer, u kojem osim tri pomoćnika ima dva trenera golmana, od kojih je jedan Hrvat Mario Galinović.

No, prema najnovijim informacijama, Stramaccioniju i njegovim najbližim suradnicima sprema se otkaz i samim time bogata otpremnina, a prvi izbor čelnika kluba je upravo bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić. Do zimske stanke ostala su još dva kola, a do tada će biti poznato je li Bilić njihov novi trener.

Nema sumnje kako bi čelnici Sparte identičan financijski ugovor trebali ponuditi 49-godišnjem Slavenu Biliću i njegovom stožeru koji godinama čine pomoćnici Nikola Jurčević, Edin Terzić i Miljenko Rak, s kojima je nedavno napustio londonski West Ham. Za neke nogometne analitičare odlazak Bilića u prašku Spartu bio bi 'korak nazad u karijeri', ali s druge strane to bi zasigurno bio velik izazov jer je riječ o financijski stabilnom klubu, iza kojeg stoji privatni kapital i koji je vrlo ambiciozan.

Podsjetimo, kada je nedavno napustio West Ham, Bilić i suradnici dobili su otpremninu od 2,3 milijuna eura, što svakako nije zanemariv iznos.

Nakon toga se pisalo kako su za Bilićeve usluge zainteresirani u moćnom škotskom klubu Glasgow Rangers te čelni ljudi Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine koji ga navodno žele za novog izbornika nakon što je svoj mandat odradio Mehmed Baždarević.

Koju će ponudu Bilić i suradnici odabrati, bit će poznato vrlo brzo…

  • +3
Slaven Bilić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia