SP U SKIJANJU

Slalomsko zlato za 17-godišnju Amerikanku Shiffrin

16.02.2013 u 15:35

Bionic
Reading

Amerikanka Mikaela Shiffrin nova je svjetska slalomska prvakinja. Vodeća u ukupnom poretku slaloma u Svjetskom kupu slavila je u Schladmingu ispred Austrijanke Michaele Kirchgasser i Šveđanke Frida Hansdotter

Nakon prve vožnje na stazi Streicher 17-godišnja Shiffrin je bila treća sa 18 stotinki zaostatka za vodećom Hansdotter, ali drugu je vožnju odskijala sjajno, posebice u donjem dijelu i na kraju stigla do najsjajnije medalje, svoje prve na svjetskim prvenstvima.

Za zadovoljstvo domaćina pobrinula se Kirchgasser koja se probila sa šestog mjesta iz prve vožnje do srebra sa zaostatkom od 22 stotinke sekunde, dok je brončana Hansdotter propustila iskoristiti prednost iz prve vožnje i postavku druge vožnje od švedskog trenera Rudija Soularda, te se na kraju morala zadovoljiti najnižom stepenicom pobjedničkog postolja.

Četvrta je završila Finkinja Tanja Potiainen, a peta vodeća u ukupnom poretku Svjetskog kupa Tina Maze. Slovenka sveukupno ipak može biti zadovoljna nastupom na SP, budući je osvojila tri medalje, zlato u superveleslalomu, te srebra u superkombinaciji i veleslalomu.

Kažimo i da je sada već bivša svjetska slalomska prvakinja iz Garmisch-Partenkirchena Marlies Schild završila na devetom mjestu, što je jako dobar rezultat budući joj je ovo bila prva utrka po oporavku od ozljede koljena. Prethodno se posljednji put natjecala također u slalomu prije 83 dana u Aspenu.

SP u alpskom skijanju, slalom, skijašice, rezultati:

1. Mikaela Shiffrin (SAD) 1:39.85
2. Michaela Kirchgasser (Aut) +0.22
3. Frida Hansdotter (Šve) +0.26
4. Tanja Poutiainen (Fin) +0.61
5. Tina Maze (Slo) +0.76
...
9. Marlies Schild (Aut) +1.58