dobro se dobrim - ne vraća

Skandalozna odluka uzdrmala je nogometni svijet; sudac koji je želio pomoći bolesnoj djeci zbog svoje je plemenitosti drastično kažnjen

10.04.2021 u 08:19

Bionic
Reading

Rumunjski nogometni sudac Octavian Sovre neće suditi ovog vikenda na utakmicama rumunjskog prvenstva zbog suspenzije koju mu je Rumunjski nogometni savez izrekao jer je nakon susreta Lige prvaka između Manchester Cityja i Borussije Dortmund tražio autogram od norveškog napadača Erlinga Haalanda...

Nesretni je rumunjski sudac Octavian Sovre nakon utakmice snimljen kako u tunelu podno stadiona Etihad trči za Erlingom Haalandom koji mu se potpisao na žuti i crveni karton.

Taj je njegov potez odmah naišao na osudu, prvenstveno na društvenim mrežama, a potom su se oglasili i dužnosnici Uefe.

'Ako želiš da te poštuju kao i igrače, zašto bi ih onda tražio potpis ili dres. Traže li oni tebe isti? Ovo je neprihvatljivo, to je pitanje časti i ne zaboravi da kamere uvijek sve ulove', kazao je Roberto Rosetti, šef Uefinih sudaca.

No, čini se kako Rosetti u tom trenutku nije znao da Sovre autograme nogometaša prikuplja kako bi ih ponudio na humanitarnim aukcijama na kojima se prikuplja novac za pomoć autističnoj djeci!

Rumunjski dnevni list Gazeta Sporturilor navodi da je sudac svoj potez opravdao rekavši kako je to već mnogo puta činio i sakupio više od 250 autograma. Te je potpisane kartone potom redovito donirao za aukcije na kojima se sakupljaju sredstva za pomoć autističnim osobama.

No, čelnici Uefe naredili su internu istragu i poslali poruku svojim sudačkim timovima da je takvo ponašanje neprihvatljivo i nedostojanstveno. Za njih je ovaj plemeniti potez rumunjskog suca-humanitarca jednostavno kršenje pravila! Tako su se čelni ljudi Rumunjskog nogometnog saveza odmah priklonili mišljenju svojih 'šefova' te je Octavian Sovre do daljnjeg suspendiran te neće suditi.

Da, na žalost je to tako. Drastična je to kazna za jedan takav plemeniti potez. Dobro se dobrim ipak - ne vraća!