ne osuđuj unaprijed

Rumunjskog suca žestoko su napali jer je zatražio autogram od Haalanda; sada je otkrivena divna priča koja stoji iza njegovog 'neprofesionalnog' poteza

08.04.2021 u 10:59

Bionic
Reading

U prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka dortmundska Borussija je izgubila 2:1 na gostovanju kod Manchester Cityja. No, susret je obilježio događaj koji se odigrao izvan travnjaka, u tunelu podno stadiona Etihad, a u glavnim su ulogama bili napadač 'žuto-crnih' Erling Haaland i rumunjski sudac Octavian Sovre

Naime, po završetku utakmice rumunjski je sudac Octavian Sovre u tunelu zaustavio napadača Borussije Erlinga Haalanda te ga zatražio autogram. Istina, nije baš uobičajeno da suci 'žicaju' potpise nogometaša, ali... Norveški napadač nije odbio Sovrea, potpisao mu se na žuti i crveni karton te krenuo svojim putem dalje.

No, ova se akcija rumunjskog suca nije svidjela baš svima. Na društvenim su mrežama odmah krenuli napadi na Sovrea, prozivalo ga se za neprofesionalnost, pristranost... Čak ju je na konferenciji za medije nakon utakmice komentirao i trener Manchester Cityja Pep Guardiola.

'Nisam vidio to, rekli su mi. Možda je njegov obožavatelj, zašto ne? Možda ga je zatražio za sina ili kćer, tko zna...', kazao je tolerantni Guardiola.

Pa ipak, većina na društvenim mrežama ipak je bila stava da se ovakve stvari ne bi trebale događati u Ligi prvaka, a onda je otkriveno kako Octavian Sovre nije imao nikakvih loših namjera, dapače - iza svega stoji stvarno divna priča.

  • +23
Manchester City - Borussia Dortmund Izvor: EPA / Autor: PETER POWELL

Rumunjski nogometni savez morao je reagirati kako bi pojasnili cijelu situaciju. Naime, Sovre je uzeo autogram kako bi ga prodao na aukciji, jer tako želi prikupiti novac za pomoć djeci s autizmom!

Otkriveno je kako je sudac Sovre veliki humanitarac, a među ostalim već duže vrijeme intenzivno surađuje s jednim centrom koji pomaže djeci s autizmom. Zato se i odlučio na ovaj neobičan potez - kojeg su mnogi unaprijed nepravedno osudili - kako bi sakupio novac i pomogao Centru.

U svakom slučaju je ovo potez vrijedan hvale, ali i upozorenje svim 'sucima' da ipak ne donose zaključke unaprijed...