NIJE FER

Skandal potresa Euro i prije početka; Uefa je nemoćna bilo što promijeniti, a jedna reprezentacija i njezini navijači su ogorčeni

Izvor: EPA / Autor: ZURAB KURTSIKIDZE

UEFA je u srijedu priopćila da nije uspjela u pregovorima s Danskom, koja odbija omogućiti ulazak ruskih ljubitelja nogometa u tu zemlju za utakmicu grupne faze Europskog prvenstva s Danskom u Kopenhagenu

Prema ograničenjima putovanja nordijske zemlje domaćina i COVID-19 protokola, građanima koji nisu iz EU nije dopušten ulazak u Dansku, što se odnosi i na navijače Rusije koji su već kupili karte za utakmicu.

Rusija će jedinu utakmicu grupne faze EURA igrati u inozemstvu u Kopenhagenu protiv Danske 21. lipnja, a njihova druga dva dvoboja protiv Belgije i Finske odigrat će se u Sankt Peterburgu.

Ruski nogometni savez rekao je da je 'izuzetno zabrinut zbog situacije'.

'Molimo vas da odmah proučite mogućnost dolaska naših navijača na utakmicu i predložite mehanizam za rješavanje ove situacije', rekao je šef ruskog Saveza Aleksandar Alajev u pismu upućenom direktoru UEFA-inog turnira Martinu Kallenu u ponedjeljak.

UEFA je priopćila da je Danskom nogometnom savezu rečeno da nije odobreno izuzeće od trenutnih ograničenja ulaska na granici.

Glasnogovornica danskog ministarstva kulture potvrdila je da se trenutna ograničenja putovanja primjenjuju na ruske navijače i da to nije politički motivirano.