SVE JE VODILO TOME

Poznata je budućnost Lionela Messija; španjolski mediji uvjereni da je sve dogovoreno i sada se samo čeka službena potvrda

02.06.2021 u 12:04

Bionic
Reading

Lionel Messi ostaje još najmanje dvije godine u Barceloni. Španjolski mediji tvrde da je sve dogovoreno iako iz kluba zasad nema službene potvrde

Argentincu je na kraju ove sezone izlazio ugovor s Barcelonom za koju je u prvoj momčadi igrao čak 17 godina i osvojio 34 trofeja. Zbog nesuglasica sa čelnim ljudima izgledalo je da Messi neće ostati na Camp Nou, a kao moguće nove destinacije stalno su se spominjali Manchester City i PSG.

No, dogodio se preokret. Na predsjedničku funkciju Barcelone prije tri mjeseca zasjeo je opet Joan Laporta, koji je u sjajnim odnosima s Messijem, te je odmah krenuo u operaciju zadržavanja svoje najveće zvijezde i on ima najveće zasluge za to što će najbolji napadač u povijesti katalonskog kluba ostati.

Ponude Manchester Cityja i PSG-a bile su izdašnije, Barcelona je uz to u financijskim problemima, ali Laporata je nekako uspio ponuditi Argentincu nešto što nije mogao odbiti.

Messi će tako i dalje najmanje dvije godine oblačiti dres Barcelone, do ljeta 2023., a nogometnu javnost sada ponajviše zanima kako će klub podmiriti novi Messijev ugovor. Navodno je Argentinac pristao na manja primanja nego što bi ih imao u spomenutim zainteresiranim klubovima, ali iznos koji će mu Barcelolona isplaćivati nije i dalje mali.

  • +2
Levante - Barcelona, Primera, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: Juan Carlos Cardenas

Na Messijevu odluku oko ostanka zasigurno je utjecao i dolazak prijatelja Sergija Aguera iz Manchester City pa će ružna priča koju smo pratili kroz cijelu sezonu na relaciji Messi – klub dobiti sretan završetak.

'Pregovori  idu dobro, ali to još nije gotova stvar.  Stvar je s Leom u tome što nije problem u novcu s njegove strane. S naše strane znamo granice mogućnosti koje imamo i on pokazuje puno razumijevanja. Želi ostati i mi ćemo se potruditi da se to dogodi', rekao je Laporta u utorak, a već dan kasnije postalo je jasno da Messi ostaje prva zvijezda katalonskog ponosa.