frustracija RASTE

Situacija oko Schumachera postala je zabrinjavajuća: Donijeli smo pogrešnu odluku, moramo shvatiti gdje je pošlo po zlu!

26.05.2022 u 07:51

Bionic
Reading

Mick Schumacher je i dalje bez bodova u Formuli 1, a takva situacija unosi sve više nervoze u momčad Haasa

Nijemac vozi svoju drugu sezonu, ali mu zasad ne ide po planu. Nakon 27 utrka koje je startao, još nema niti jednog boda. I dok prošle sezone nije imao konkurentan bolid, za ovu sezonu to se ne može reći, jer je njegov iskusniji kolega u tri od šest utrka bio u TOP 10.

Nadao se mladi Schumi da bi na VN Španjolske mogao do prvih bodova, u kvalifikacijama je izborio 10. poziciju na startu, na početku utrke bio je šesti da bi na kraju završio kao 14.

'Vjerojatno smo donijeli pogrešnu odluku da ostanemo na 'Planu A' i ne preusmjerimo se na nešto drugo. Prilično je mučno, ali mi ćemo to analizirati kao momčad i nadamo se da ćemo se vratiti jači kao momčad', pričao je Mick koji je tako kritizirao momčadsku odluku da dva puta idu u boks, a ne kao većina momčadi tri puta.

  • +18
Formula 1, VN Španjolske, 2022. Izvor: Profimedia / Autor: LLUIS GENE / AFP / Profimedia

'Mislim da nismo imali ne baš sjajnu taktiku oko zaustavljanja, koliko ja razumijem. Moramo razumjeti gdje je pošlo po zlu, gdje smo se mogli poboljšati i gdje smo trebali napraviti prijelaz na drugu strategiju.'

I još nešto…

'Žalosno je jer smo imali dobar početak i bili smo u dobroj poziciji, ali tada gume jednostavno nisu izdržale kako smo očekivali. Bilo je jako zabavno biti u gornjem dijelu, a zatim frustrirajuće što nismo imali tempa da ostanemo tamo.'