POGLED U BUDUĆNOST

Bio bi to jedan od najvećih prelazaka u Formuli 1 ikad, a ni Max Verstappen nikada nije odbacio takvu mogućnost: Neću još biti star!

19.05.2022 u 08:08

Bionic
Reading

Aktualni prvak Max Verstappen priznao je da mu je sjajno u Red Bullu, ali Nizozemac nikad u svojim izjavama nije isključio mogućnost prelaska u neku drugu momčad

Svjetski prvak potpisao je novi sedmogodišnji ugovor o suradnji s Red Bullom koji ga je vezao do kraja sezone 2028., ali je nedavno savjetnik austrijske momčadi Helmut Marko priznao da postoji klauzula s kojom Versttapen može napustiti 'Bikove' i prije isteka ukoliko neće na raspolaganju imati konkurentan bolid.

Zasad to nije slučaj, mladi Nizozemac drugi je u ukupnom poretku i puše za vrat vodećem Charlesu Leclercu u Ferrariju. No, s obzirom na to da su mu tek 24 godine, Verstappen i nakon što odradi ugovor s Red Bullom do kraja može i dalje voziti u Formuli 1.

Opcija je da potpiše novi ugovor s Red Bullom, ali isto tako može otići prema nekoj drugoj momčadi. On sam nikada nije zanijekao da jednom u budućnosti sjedne za volan Mercedesa i Ferrarija.

'Osjećam se jako dobro u momčadi. Nema razloga za napuštanje Red Bulla. Dobro se slažemo i imamo konkurentan bolid', rekao je Verstappen za Motorsport-Magazin te je poslao znakovitu poruku:

'Na kraju ugovora imat ću samo 31 godinu. Onda još uvijek imam opciju nastaviti ili ne. Još uvijek nisam star na kraju ugovora.'

  • +5
Formula 1, VN Miami, 2022. Izvor: EPA / Autor: SHAWN THEW

Nakon prošlogodišnjih dvoboja s Lewisom Hamiltonom, Verstappen sada uživa u borbi sa svojim bivšim karting suparnikom Leclercom.

'Naravno, svaki vozač je malo drugačiji u svom pristupu. Različit po tome kako se brani i kako napada. Stoga, naravno, svakom vozaču pristupate malo drugačije', rekao je Verstappen i dodao:

'Stvarno je super. Dvoje mladih vozača koji se bore za pobjedu u utrci. Do sada smo imali jako dobre duele.'