Mr. Olympia

Shawn Rhoden pobijedio Phila Heatha za najprestižniji naslov u bodybuildingu

16.09.2018 u 15:38

Bionic
Reading

Shawn Rhoden je priredio iznenađenje u Las Vegasu i zaustavio branitelja naslova u pokušaju da izjednači rekord po ukupnom broju titula...

Ove nedjelje u ranim jutarnjim satima po srednjoeuropskom vremenu u Las Vegasu Shawn Rhoden je priredio iznenađenje i osvojio Mr. Olympiju, najprestižniji naslov u profesionalnom bodybuildingu. Nakon što je 2016. bio drugi, te još tri puta treći, sada je u dobi od četrdeset i tri godine postao tek 14. Mr. Olympia u natjecanju koje se odvija od 1965. godine.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Phil Heath nije bio u idealnoj formi i dok su prethodnih godina suci znali zažmiriti na njegove probleme s izbočenim trbuhom, ovog puta su ga odlučili kazniti. Ostao je tako na sedam osvojenih Mr. Olimpija, koliko ih ima i Arnold Schwarzenegger, i nije uspio izjednačiti rekord koji drže Lee Haney i Ronnie Coleman.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Roelly Winklaar, koji se okitio naslovom narodnog prvaka, je po odluci sudaca završio treći. Četvrti je bio William Bonac, a prvih pet zaokružio je Brandon Curry. Najveće razočaranje bio je Mamdouh Elssbiay, poznat po nadimku Big Ramy. koji se u petak na prvom ocjenjivanju pojavio poprilično van forme. Premda je do subotnjeg programa popravio neke greške, nije su uspio probiti unutar prvih pet. Za prošlogodišnjeg viceprvaka, od kojeg su mnogi očekivali da će biti glavna prijetnja Philu Heathu, to je vrlo loš rezultat i već se na društvenim mrežama ispričao svojim fanovima zbog lošeg nastupa.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Kao zanimljivost vrijedi istaknuti da je među natjecateljima bio Sergio Oliva Jr., sin legendarnog Sergija Olive koji je krajem šezdesetih tri puta osvajao Mr. Olimpiju, da bi nakon toga u sedamdesetima vrlo kontroverzno gubio od Arnolda. Mlađi Sergio Oliva je prvi sin nekog prvaka koji se probio na najvišu razinu bodybuildinga.