hollywood joj je suđen

Sharon Stone svjetskog skijanja spremna je za nove izazove; Lindsey Vonn otkrila čime će se baviti u budućnosti...

17.02.2019 u 11:04

Bionic
Reading

Američka skijašica Lindsey Vonn (34) prošlog vikenda na Svjetskom prvenstvu u švedskom Areu i službeno je završila profesionalnu karijeru. Oprostila se lijepa Amerikanka nakon čak 19 godina fantastične karijere u kojoj je postavila rekorde koji će trajati još desetljećima. Sad je spremna za nove izazove i ne skriva da se namjerava posvetiti - glumi

Veliku i više nego uspješnu sportsku karijeru Lindsey Vonn (34) okončala je osvajanjem brončane medalje u spustu na skijaškom SP-u u švedskom Areu. Bila joj je to osma medalja sa svjetskih prvenstava, na kojima je ukupno osvojila dva zlata te po tri srebra i tri bronce.

Ukupno, kad podvuče crtu, Lindsey Vonn je u karijeri uzela 'samo' jedno olimpijsko zlato (spust) te dvije olimpijske bronce. Ako se gledaju samo osvojena odličja, Amerikanka nije ni blizu najvećim skijašicama, ali... u FIS Svjetskom skijaškom kupu nikad nijedna skijašica nije bila tako dominantna. Ostvarila je Lindsey čak 82 pobjede, najviše u povijesti, a ostala je kratka za samo četiri pobjede da postane najuspješnija baš svih vremena u konkurenciji skijaša i skijašica. Na samom kraju poklonio joj se i službeno najveći - Ingemar Stenmark odahnuo je jer će njegovih 86 pobjeda još neko duže vrijeme ostati nedostižno za konkurenciju.

Vonn je tako u karijeri stigla do 43 pobjede u spustu (uz 16 drugih i sedam trećih mjesta), ima 28 pobjeda u SuperG utrkama (11 drugih i sedam trećih mjesta), tu je još pet pobjeda u kombinaciji (uz pet drugih i tri treća mjesta), a ima četiri pobjede u veleslalomu (po jedno drugo i treće mjesto) te dvije pobjede u slalomu (uz dva druga i jedno treće mjesto).

U skijanju je osvojila sve, a onda unovčila svoj atraktivan izgled

Ima Lindsey Vonn u svojoj kolekciji i 20 kristalnih globusa - četiri velika za pobjede u ukupnoj konkurenciji te još 16 malih (osam u spustu, pet u SuperG-u te tri u kombinaciji).

Koliko je Lindsey Vonn bila uspješna skijašica? Recimo to ovako - jedna je od šest skijašica u povijesti (Janica Kostelić, Petra Kronberger, Pernila Wiberg, Anja Paerson i Tina Maze) koja je u FIS Svjetskom skijaškom kupu pobjeđivala u svih pet disciplina (slalom, veleslalom, SuperG, spust, kombinacija). Prva je Amerikanka koja je osvojila olimpijsko zlato u spustu, na Zimskim olimpijskim igrama sudjelovala je četiri puta, osam je sezona u nizu osvajala Mali kristalni globus za najbolju spustašicu u Svjetskom kupu, na pobjedničkom se podiju našla 137 puta u karijeri, najviše u povijesti ženskog skijanja, a ukupno je 213 utrka završila među TOP 10!

No uz jednu od najvećih skijaških karijera Lindsey Vonn je paralelno gradila karijeru u 'civilnom životu'. Jedna od najljepših skijašica podjednako se dobro snalazila na skijaškoj stazi, na kojoj je osvajala trofej za trofejom, kao i na crvenom tepihu, na kojem je atraktivnim izgledom mamila uzdahe milijuna obožavatelja diljem svijeta.

Lindsey Caroline Kildow (kasnije Vonn) rođena je 18. listopada 1984. u Saint Paulu (Minnesota) u brojnoj obitelji koju osim nje čine majka Linda Anne, otac Alan Lee, sestre Karin i Laura te braća Reed i Dylan. Prve skijaške korake napravila je sa samo dvije godine, i to s pokojnim djedom Donom Kildowom, s kojim je bila jako povezana i kojeg je kasnije često spominjala. U njegovu je čast osvojila brončano odličje u spustu na ZOI u Pjongčangu 2018. godine...

  • +53
Lindsey Vonn izvan skijaških staza Izvor: Profimedia / Autor: N. N. / Profimedia

Uz izuzetne rezultate na stazi, Lindsey Vonn je u svijet skijanja više nego uspješno unijela dašak glamura. Samom svojom pojavom, atraktivnim izgledom te zaraznim i iskrenim smiješkom, koji je postao njezin zaštitni znak, osvajala je simpatije gdje god se pojavila.

Iz godine u godinu svrstavali su je u sam vrh brojnih izbora za najljepše žene svijeta, a ona je svoj izgled uspješno naplaćivala. Okvirni izračun kaže kako je samo od nagrada u FIS Skijaškom kupu tijekom 19 godina karijere uspjela zaraditi oko šest milijuna eura. Iskreno, u svijetu vrhunskog sporta to i nije neki novac, ali Lindsey je sjajno naplatila kombinaciju uspjeha i atraktivnog izgleda.

Američki mediji nagađaju kako je od sponzora i marketinških akcija do sada zaradila više od 10 milijuna eura. Uz sve to je 2016. godine stigla i izdati knjigu.

'Trebala mi je 31 godina da konačno postanem sigurna u svoje tijelo i ono što jesam', kazala je Lindsey Vonn promovirajući svoju knjigu pod naslovom 'Strong Is The New Beautiful'. U njoj je svoja iskustva iz više nego uspješne karijere pretočila u fitnes priručnik namijenjen svima koji žele živjeti život na najjače. Promociju knjige začinila je tada fotografijom koja je raspametila milijune obožavatelja diljem svijeta. Naime, fotografirala se potpuno gola, a na sebi je imala samo - skijaške štapove!

Uz sportske uspjehe, mediji su se poprilično često zabavljali njezinim privatnim životom. Otkako je sa 17 godina debitirala na Olimpijskim igrama 2002. godine u Salt Lake Cityju, postala je izuzetno zanimljiva za širu javnost. Udala se 2007. godine za kolegu iz reprezentacije Thomasa Vonna, par se službeno rastao 2013. godine, a Lindsey je zadržala suprugovo prezime. Najviše medijske pažnje privlačila je njezina burna veza s golferom Tigerom Woodsom, s kojim je bila od 2013. do 2015. godine. Ljubav je pukla jer je golfer, koji je i javno priznao da je ovisnik o seksu, bio nevjeran...

Priznala je da voli 'Sirove strasti' i dodatno rasplamsala maštu obožavatelja

Glamur joj je u krvi, a bez obzira na to što su je godinama svi doživljavali kao djevojku iz susjedstva, ona se još bolje snalazi na crvenom tepihu. Svih ovih godina punila je naslovnice brojnih magazina pa je - među ostalim - osvanula u obnaženom izdanju na naslovnici Sports Illustrateda 2010. i 2016. godine.

Podgrijavala je maštu golišavim i lascivnim fotografijama, ali nikad nije prelazila granicu dobrog ukusa, bez obzira na to što su se zbog nekih njezinih uradaka bunile feminističke udruge. Vrhunac je svega svojedobno bilo njezino poziranje za naslovnicu američkog sportskog magazina ESPN u zavodničkom stilu fatalne Sharon Stone iz filma 'Sirove strasti', u kojem prekriži noge i otkrije da ne nosi donje rublje. Cijeli je taj kadar pred kamerama i objektivima ESPN-a, odjevena u pripijenu bijelu haljinicu te s frizurom identičnom onoj kakvu je imala Stone, odglumila i Lindsey. Doduše, bez onog dijela s križanjem nogu...

'Volim 'Sirove strasti'. Ovako našminkana, u bijeloj haljinici i s tom frizurom, pomalo se i osjećam poput Sharon', provokativno je tada izjavila Lindsey, svjesna svoje fizičke privlačnosti, ali i moći društvenih medija, pa je redovito uveseljavala fanove fotografijama i videima, od kojih je bilo dosta i onih iz kategorije hot.

Bila je to i jedna od prvih najava kako bi se Lindsey nakon završetka karijere mogla posvetiti glumi. Atraktivan izgled sigurno joj ne može odmoći, a tijekom godina je - iako to nikad nije izravno priznala - ulagala u sebe kroz tečajeve glume i govorništva. Sad je, nakon što je konačno i službeno završila skijašku karijeru, otkrila planove za budućnost.

Glumica, poslovna žena, majka... Lindsey Vonn prvo će krenuti put - Hollywooda

'Ne odlazim iz skijanja zato što se više ne želim natjecati, odlazim zato što moja koljena više ne mogu izdržati sav taj napor. Kad je tako, onda je bolje naći nešto drugo čime ću se baviti. Skijanje će ostati moja velika ljubav, ali želim sačuvati zdravlje kako bih i dalje mogla hodati bez bolova u nogama te kako bih jednog dana svojoj djeci mogla pokazati kakva sam skijašica bila', kazala je Lindsey Vonn i zagolicala maštu vojsci obožavatelja najavom nekih novih životnih izazova:

'Istina, imam nekoliko izglednih poslovnih mogućnosti. Ali najviše me intrigira - Hollywood. Da, željela bih se iskušati u glumi. Privlači me nešto brzo, nešto prepuno akcije. Brzina je uvijek bila moja velika ljubav...'

Nešto iskustva pred kamerama Lindsey Vonn definitivno ima: glumila je u nekoliko malih epizodnih uloga u seriji 'Zakon i red', redovita je gošća najgledanijih svjetskih talk showova, ima svoje tjedne emisije na YouTubeu u kojima se bavi zdravim životom i prehranom, dijeli savjete iz fitnesa... Uz sve to tečno govori njemački jezik, što joj je zasigurno dodatni plus u nekoj budućoj glumačkoj karijeri.

Za početak će joj u svijetu filma pomoći njezin prijatelj, inače junak akcijskih filmova, poznati hrvač i bodybuilder Dwayne The Rock Johnson.

  • +22
Američka skijašica Lindsey Vonn Izvor: Profimedia / Autor: N. N. / Profimedia

'Dwayne misli da bih se mogla pronaći u akcijskom filmu. No ja još nisam sigurna, nikad nisam probala takvo nešto i ne mogu suditi. Ali Dwayne zna o čemu priča, a ja sam spremna poslušati njegove savjete', ozarena je lica kazala Lindsey Vonn i nastavila:

'Obećao je da će me, kad se odlučim za kraj skijaške karijere, nekoliko tjedana voditi na filmski set. Tako da iz prve ruke stvarno vidim je li gluma ono što želim raditi. Tko zna? Možda mi je baš suđeno...'

Ako i ne završi u nekom akcijskom filmu poput 'Brzih i žestokih' s The Rockom, sigurni smo da holivudski producenti već negdje imaju pripremljeni scenarij za remake 'Sirovih strasti'. Milijuni obožavatelja sigurni su kako bi Sharon Stone u Lindsey Vonn dobila dostojnu zamjenu...

>> Lindsey Vonn - trofejna skijašica koja je detaljima iz privatnog života zaludjela javnost!