MELEM NA RANU

Šestorica mrava svladala Igokeu

08.01.2011 u 22:05

Bionic
Reading

U 15. kolu regionalne NLB lige hrvatski klubovi su upisali dva poraza i jednu pobjedu koju je u Zagrebu ostvario istoimeni domaćin protiv Igokee rezultatom 85:77

Cedevita i Zadar ostali su kratkih rukava u dvobojima sa slovenskim klubovima, ali ukupan dojam donekle su uljepšali igrači Mladena Erjavca koji su protiv bosanskih Srba došli do osme pobjede u sezoni.

Erjavec je teret svalio na osmoricu igrala od čega su Bašljan i Babić (dva koša) ostali nedorečeni. Ipak, ostali, predvođeni Lukom Žorićem koji je sa 25 koševa i 11 skokova odigrao još jednu dominantnu utakmicu, obavili su posao.

Igokea je na veliki odmor otišla s tri koša razlike, a Zagreb se u vodstvu raskomotio tek sredinom četvrte kada je stvorio prednost iz koje se rodila pobjeda. Osim Žorića za istaknuti je bogat učinak Renfoea sa 10 koševa, osam skokova i pet dodavanja. Simon je zabio 16, Kasun 11 (uz devet skokova), Rančić 11 i Mašić 10.

Šestorica dvoznamenkastih. Uz dominaciju u skoku dovoljno za pobjedu protiv sastava kojega je predvodio Nađfeji sa 20 koševa i 11 skokova.

Cibona u nedjelju gostuje u Širokom Brijegu.