KUP UEFA

Šestorica Hrvata u borbi za finale

30.04.2009 u 07:00

Bionic
Reading

Polufinalni susreti Kupa Uefa donose nam međusobne oglede momčadi iz Njemačke odnosno Ukrajine. Werder će se sučeliti sa HSV-om, dok će se kijevski Dinamo ogledati sa Šahtarom. Nijanse će odlučivati koja dva kluba će vidjeti istanbulsko finale

Stadion Sükru Saracoglu u Istanbulu će 20. svibnja biti domaćin finala Kupa Uefa. Da bi vidjele Istanbul, momčadi pred sobom imaju još samo jednu prepreku. Od ekipa koje su dogurale do polufinala Kupa Uefa dvije su iz Ukrajine i dvije iz Njemačke, a ždrijeb je htio da se upravo momčadi iz istih zemalja tuku za istanbulsko finale.

Dinamo K. – Šahtar

Kijevski Dinamo ove sezone dominira ukrajinskim prvenstvom, dok je Šahtar na drugom mjestu, s velikim bodovnim zaostatkom. Ova dva kluba se nikad nisu međusobno susrela u europskim natjecanjima, dok je u nacionalnom prvenstvu statistika debelo na strani Kijevljana, iz 34 dvoboja Dinamo ima 15 pobjeda i osam poraza. U redovima Dinama igraju čak dvojica hrvatskih nogometaša - Ognjen Vukojević i Goran Sablić - dok će s druge strane stajati Darijo Srna, koji je i kapetan Šahtara iz Donjecka. Između ova dva kluba nema nikakvih tajni. Sve će ovisiti o nadahnuću.

Werder - HSV

Drugi polufinalni par čine dva bundesligaša – Werder i HSV. Ovosezonska priča tih dvaju klubova je potpuno suprotna. Dok HSV u čijim redovima igraju Ivica Olić i Mladen Petrić vodi bitku za naslov prvaka, Werder našeg Jurice Vranješa životari na sredini tablice. Nedavno su igrali u njemačkom kupu i taj ogled je pripao Werderu tek nakon jedanaesteraca. Dovoljan je to pokazatelj da se radi o izjednačenim momčadima. Werderova igra počiva na genijalnom Diegu te odličnom napadaču Claudiju Pizarru, a HSV živi od golova Ivice Olića koji igra u životnoj formi. Loša vijest za hamburšku momčad je ozljeda Mladena Petrića, koji sigurno neće igrati u prvoj utakmici.