IRITIRALA PUBLIKU

Šarapova uz teške urlike slomila srpsku tenisačicu

05.06.2013 u 17:09

Bionic
Reading

Viktorija Azarenka i braniteljica naslova Marija Šarapova kompletirale su polufinalnu postavu drugog teniskog Grand Slam turnira sezone – Roland Garrosa.

I dok je Azarenka bez većih problema, po četvrti put zaredom, slavila protiv Marije Kirilenko sa 7-6(3), 6-2, Šarapova se morala vraćati iz minusa, koji je nakon manje pola sata igre glasio 0-6! Srpska predstavnica Jelena Janković odigrala je fantastičan prvi set i nije dozvolila lijepoj Ruskinji da se upiše na semafor.

Međutim, to se sve okrenulo već u prvom servis-gemu Janković u drugoj dionici koji je izgubila. Šarapova je povela s 5-2 uz dvostruki break, no Janković se vratila do 4-5, ali za potpuni povratak nije bilo snage.

U odlučujućem je setu Šarapova iskoristila obje ponuđene break-prilike, dok je jednu jedinu koju je imala Janković spasila i tako nastavila svoj put ka obrani naslova pobjednice. Zanimljivo, meč su obilježili i jako glasni urlici Ruskinje tijekom cijelog meča, posebno u trećem setu.

'Buka koju stvara Šarapova je smiješna,' napisao je na Twitteru novinar Daily Maila Alex Kay, a ni publici se to nije previše svidjelo.

Na pretposljednjoj stepenici tog puta stajat će joj bjeloruska tenisačica Azarenka, koja je nakon slabijeg prvog seta (12 neprisiljenih pogrešaka, šest propuštenih break-lopti) odigrala sjajano u drugom, te s ukupnih 7-6(3), 6-2 izborila prvi polufinale na Roland Garrosu.

Azarenka i Šarapova su dosada odigrale čak 12 mečeva, a trenutni je rezultat 7-5 za tri godine mlađu Bjeloruskinju. Podsjetimo da će u drugom polufinalu igrati Serena Williams i prošlogodišnja finalistica Sara Errani.

Roland Garros, četvrtfinale, tenisačice:

Šarapova (2) – Janković (18) 0-6, 6-4, 6-3

Azarenka (3) – Kirilenko (12) 7-6(3), 6-2