RAZLOG SAMO JEDAN

Šamar koji će odjeknuti; Hrvatska ostala bez lijepe sportske priče

30.12.2017 u 08:12

Bionic
Reading

Hrvatska je ostala bez istinskog sportskog spektakla, Poreč više nije dio fenomenalnog odbojkaškog događaja na pijesku Beach Volleyball Major Seriesa

U uvali Peškera u Poreču posljednja tri ljeta održavao se pravi odbojkaši spektakl na pijesku s najboljim svjetskim igračima i igračicama. Nažalost, olimpijski pobjednici, svjetski prvaci i drugi majstori ovoga sporta u 2018. više neće gostovati u Hrvatskoj.

Glavni direktor tvrtke Beach Majors Hannes Jagerhofer u prošlosti nije krio oduševljenje Poreč Majorom te je stalno tvrdio da ne postolji ljepše mjesto od hrvatskog gradića i da su igrači uzbuđeni što su dolazili u taj prelijepi kutak u Hrvatskoj, no tome je došao kraj.

Razlog je samo jedan – novac. Major Poreč imao je odlične partnere u samom Gradu, Turističkoj zajednici Hrvatske i Istre, ali troškovi turnira (samo nagradni fond je 2017. bio 800 tisuća dolara) iziskivali su jakog sponzora, ali očigledno u ekonomski osiromašenoj državi nije bilo zainteresiranih tvrtki za taj sportski spektakl.

Velika šteta i pljuska za hrvatsku javnost, jer nije prvi puta da naša zemlja ostaje bez lijepe sportske priče...

  • +13
Atraktivne odbojkašice u Poreču Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL
  • +2
Navijači na odbojkaškom turniru u Poreču Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic / CROPIX