jako hvaljen

Katalonija mu se klanja: Ivan Rakitić dokazao da je velikan!

29.12.2017 u 17:45

Bionic
Reading

Katalonski dnevnik Sport u svojoj analizi polusezone prozvao je Ivana Rakitića velikanom koji se žrtvuje za suigrače i ključna je karika u igri Valverdeove momčadi...

Još prošlog ljeta nagađalo se da bi 29-godišnji hrvatski reprezentativac mogao napustiti Camp Nouu jer bi u suprotnom mogao ostati bez minutaže u Barci, no dogodilo se baš suprotno.

  • +5
Ivan Rakitić Izvor: Reuters / Autor: ALBERT GEA

Pod novim trenerom Ernestom Valverdeom Ivan Rakitić najkorišteniji je nogometaš Barcelone, a dobru igru okrunio je u nedavnom El Clasicom predasistencijom za prvi pogodak katalonske momčadi koja je trijumfirala 3:0.

Iako je zabio tek jedan pogodak tijekom ove polusezone, u Kataloniji je Rakitićeva igra iznimno cijenjena, a dnevnik Sport dao mu je visoku ocjenu 7 za nastupe u posljednjih pola godine, uz značajne komplimente.

'Velikan. On je osnovna karika sredine terena Ernesta Valverdea. Radi za suigrače i ne mjeri uloženi trud. Posjeduje i taktičku inteligenciju što je trener iskoristio kako bi bolje pokrio defanzivni rad Sergija Busquetsa,' piše spomenuti dnevni list i Rakitića opisuje kao moćnog nogometaša.

Rakitić s Barcom ove sezone grabi prema naslovu u Primeri, s obzirom da čak devet bodova prednosti ispred rivala, a tijekom proljeća pokušat će osvojiti i Ligu prvaka te Kup kralja, čime bi ponovio ono što je već ostvario 2015. godine. Prodaju vrijednog veznjaka više nitko ni ne spominje...