nova ozljeda

Šok za Novaka Đokovića; uoči povratničkog meča stigle su loše vijesti

29.12.2017 u 14:36

Bionic
Reading

Srpski tenisač Novak Đoković (30) u petak je na ekshibicijskom turniru u Abu Dhabiju trebao odigrati prvi meč nakon šest mjeseci pauze zbog ozljede lakta, ali je otkazao nastup nakon savjeta liječničkog tima...

'U posljednjih par dana ponovo se je javila bol u laktu i nakon pregleda liječnici su mi savjetovali da otkažem nastup te da nastavim sa terapijama. Jako sam tužan jer sam uživao u pripremama i željno sam čekao da ponovno počnem igrati službene mečeve', objavio je Novak Đoković, koji je bio slobodan u prvom kolu turnira u Abu Dhabiju, a u petak je u polufinalu trebao igrati protiv Španjolca Roberta Bautiste Aguta.

Nakon što je 2016. osvojio dva Grand Slam turnira (Australian Open i Roland Garros) i time došao do 12. Grand Slam naslova, ova godina nije bila sretna za Đokovića. Naime, na početku 2017. izgubio je u 2. kolu Australian Opena od Denisa Istomina, koji tada bio 117. igrač na svijetu. U travnju se je razišao sa dugododišnjim trenerom Mariánom Vajdom, a u Roland Garrosu izgubio je u četvrtfinalu od Dominica Thiema. Uslijedilo je još jedno razočaranje, u četvrtfinalu Wimbledona zbog bolova je predao meč Tomasu Berdychu, a ubrzo nakon toga, 26. srpnja, objavio je da više neče igrati do kraja sezone kako bi se oporavio od ozljede lakta.

  • +8
Đoković - Thiem, Roland Garros 2017. Izvor: Reuters / Autor: PASCAL ROSSIGNOL

'Ova situacija može utjecati na početak sezone i plan turnira koji sam napravio. Odluku o tome donijet ću sljedećih nekoliko dana', dodao je Đoković, koji je 223 tjedna bio prvi igrač svijeta, a trenutno je na 12. mjestu ATP liste.

Organizatori turnira u Abu Dhabiju objavili su da će umjesto Đokovića nastupiti britanski tenisač Andy Murray, koji je također pauzirao šest mjeseci,  ali on je imao problema sa ozljedom kuka.