dobro su ga pretukli

S Njemačkom je 2014. bio svjetski prvak, a sada ga bijesna rulja cipelari na utakmicama treće lige

15.05.2019 u 14:48

Bionic
Reading

Kevin Grosskreutz (30) sedam je sezona (od 2009. do 2016.) bio jedan od važnih kotačića u momčadi dortmundske Borussije. Dobre su ga igre 'pogurale' i do reprezentacije, a na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu s 'elfom' je stigao do samog vrha...

No, Kevin Grosskreutz baš i nije profitirao nakon SP-a i osvojenog zlata. Dapače, karijera mu je krenula nizbrdo baš nakon Brazila i iz sezone u sezonu tonuo je u sve lošije momčadi. Nakon Borussije (D) pokušao je karijeru oživjeti u turskom Galatasarayu, a potom se vratio u Bundesligu u redove Stuttgarta s kojim je igrao drugu ligu.

Prošlu je sezonu nastupao za drugoligaša Darmstadt 98, a ove je član Uerdingena koji se natječe u 3. Bundesligi. Grosskreutz je ujedno i pomoći trener na klupi niželigaša Kemminghausena, a baš je na utakmici između Kemminghausena i Brambauera došlo do nemilog incidenta.

Bivšeg njemačkog reprezentativca napala je grupa od desetak ljudi, dobio je nekoliko udaraca u glavu nakon čega je pao na pod su ga nastavili udarati nogama. Cijeli se incident dogodio nakon što je drugi gostujući igrač dobio crveni karton, a u opću tučnjavu na terenu - koja se prelila i na tribine - na kraju uključila i policija.

Gostujući nogometaši optuživali su Grosskreutza da je baš on isprovocirao incident, snimka otkriva kako on uopće nije kriv. Prvo su igrači Brambauera prijetili sucu, nakon toga su preskočili ogradu i upali na domaću tribinu gdje su počeli udarati sve oko sebe.

Nesretni Grosskreutz je nastradao u trenutku kad je otišao do tribine da pokuša smiriti uzavrele strasti, a srećom je prošao sam s lakšim ozljedama i nekoliko modrica...