sportske igre mladih

Rugvica domaćin prvog kvalifikacijskog turnira najvećeg malonogometnog turnira u Europi

  • Autor: I.Ž.
  • Zadnja izmjena 31.01.2020 16:24
  • Objavljeno 31.01.2020 u 06:00
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Sportska dvorana Osnovne škole Rugvica ugostit će u subotu, 1. veljače, s početkom u 10 sati najbolje malonogometne ekipe Rugvice i okolice. Mnogobrojne prijavljene ekipe borit će se za plasman na županijski turnir Zagrebačke županije...

Kvalifikacijski turniri igrat će se još u Dugom Selu, Sv. Ivanu Zelini, Samoboru, Velikoj Gorici, Pisarovini i Vrbovcu. Detaljan raspored natjecanja i kontakt osobu za županiju i grad možete pronaći na: http://igremladih.hr/bs/coca-cola-cup-raspored

Prijave za Coca-Cola Cup 2020. otvorene su od 16. prosinca, a od ove sezone uvodi se i kategorija ženskog nogometa.

Najpopularniji i najmasovniji sport na svijetu svoju veliku bazu ima i u Hrvatskoj. Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već sedmu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će više od 120 gradova i mjesta u Hrvatskoj i 21 županiji. Coca- Cola Cup osmišljen je kao nogometna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha.

Kvalifikacijski turniri u gradovima razigravat će se od siječnja do svibnja nakon čega će uslijediti županijska finala, a ukupno će sudjelovati više od 3.000 ekipa. Svaki turnir uvijek je primjer fair playa igre i sportske borbe za pobjedu jer ulog je uvijek velik: plasman na državnu završnicu u Splitu koja će se održati krajem srpnja.

Novost u sustavu Coca-Cola Cupa je da se u novoj sezoni uvodi i kategorija ženskog nogometa, tako da će sve djevojke zaljubljene u ovaj sport moći okušati se u natjecanjima s vršnjakinjama, družiti se i boriti za nastup u Splitu.

Prijave su moguće do termina natjecanja u pojedinom gradu na: http://prijava.igremladih.org ili direktno kod koordinatora natjecanja. Ekipe će se moći prijaviti i na sam dan natjecanja na lokaciji turnira.

Prijave na turnir su besplatne i moguće su za 2 dobne kategorije u muškoj kategoriji: U-15 (2005. godište i mlađi) i U-18 (2002. godište i mlađi), te U15 u ženskoj kategoriji. Svaka ekipa može sudjelovati maksimalno s 10 igrača i voditeljem (odrasla osoba).

  • +5
  • +2

Sportske igre mladih 2019. mali nogomet

Izvor: Promo fotografije / Autor: Karlo Sutalo

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova (Kinder turnir u košarci, Hrvatska pošta Cup u tenisu, HEP turnir u rukometu, graničar, atletika, stolni tenis, odbojka, odbojka na pijesku, šah, mali nogomet).

Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. U 2019. godini organizirale su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili više od 200.000 sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u više od sva desetljeća osjetile što su to sport, druženje i zabava.

Sve najbolje od Plazma Sportskih igara mladih možete pratiti na Facebook stranicama: “Sportske igre mladih”: https://www.facebook.com/sportske.igre.mladih/ i instagramu: igremladih_hr: https://www.instagram.com/igremladih_hr/