NOVI IZAZOV U KARIJERI

Rudeš ugrabio najvećeg hrvatskog talenta: Zlatni Roko Prkačin već među seniorima

21.08.2018 u 17:01

Bionic
Reading

Košarkaški klub Rudeš postigao je dogovor s Cibonom i Nikšom Prkačinom te će u novoj sezoni imati na raspolaganju 16-godišnjeg Roka u svojoj seniorskoj momčadi...

Podsjetimo, Roko Prkačin bio je MVP nedavno završenog kadetskog Europskog prvenstva u Novom Sadu na kojem je Hrvatska osvojila zlato, a ovaj 16-godišnjak zadivio svijet drskim zakucavanjem za vodstvo u posljednjim sekundama utakmice.

  • +18
Eurobasket U-16, finale, Hrvatska - Španjolska Izvor: FIBA / Autor: FIBA

Prkačin je uz Tišmu i Perasovića nosio našu reprezentaciju prema tituli tijekom cijelog turnira, a njegovi nastupi privukli su interes čak i NBA skauta.

Sa 16 godina možda još nije spreman za elitno klupsko košarkaško natjecanje, no u seniorsku košarku već će ući u novoj sezoni.

Naime, potvrđeno je kako će Roko igrati u redovima Košarkaškog kluba Rudeš u drugoj hrvatskoj ligi.

'Između Cibone i Rudeša, te gospodina Nikše Prkačina dogovorena je suradnja o posudbi Roka u seniorsku momčad našeg kluba na obostrano zadovoljstvo. Vrlo smo ponosni da je Cibona prepoznala program našeg kluba koji isključivo razvija mlade igrače. Čestitamo još jednom Roku i našoj kadetskoj reprezentaciji na osvajanju zlatne medalje na EP, te mu želimo dobrodošlicu u naš klub,' izjavio je član Upravnog odbora Rudeša Marijan Pojatina u razgovoru za Košarkaški savez Zagreba.

Ako se dokaže u Rudešu bez sumnje će mladi Prkačin brzo biti uključen u seniorsku momčad Cibone...