osvojili europsko zlato

Izbornik mladih košarkaša u posljednjoj minuti odmora rekao im najvažniju stvar

19.08.2018 u 11:05

Bionic
Reading

Hrvatska košarkaška U-16 reprezentacija u Novom Sadu stigla je do europskog zlata, nakon što je u finalu svladala Španjolsku 71:70

Hrvatska košarka slavi još jedan veliki uspjeh. Ovog ljeta to je već druga medalja, nakon srebra U-20 selekcije, sada je U-16 reprezentacija, pod vodstvom izbornika Milana karakaša otišla još jednu stepenicu više.

>> Zbog ovog poteza, Tišma i Hrvatska zaslužili su naklon do poda

U finalnom okršaju protiv španjolske, uz sjajnog Tišmu ali i MVP-a turnira prkačina, jednostavno nije ni moglo drugačije. Hrvatska je vodila od samog starta, pa sve do 32. minute, kada se Španjolska vratila u igru.

  • +18
Eurobasket U-16, finale, Hrvatska - Španjolska Izvor: FIBA / Autor: FIBA

Najveću prednost 'Furija' je imala u 35. minuti kada je Alderete pogodio tricu i odveo Španjolsku na 'plus 6' (63.57).

Međutim, tada je 37-godišnji Karakaš, koji inače radi kao trener razvojne momčadi Splita Univeristas, pozvao minutuodmora te svojim igračima dao konkretne upute ali i dao itekako važan savjet.

'Morate se probudit, je*emu mater! Ne igramo obranu, spavamo, loša nam je tranzicija. Moramo to popraviti. I da, još jedna stvar. Dečki, morate virovati! Virujte, jeste čuli?! Virujte!', riječi su kojima je izbornik 'dignuo' momčad i koju je potom, u dramatičnoj završnici, Roko Prkačin odveo do zlata.

Izvor: Društvene mreže