neće biti po njegovom?

Robert Lewandowski ovim je potezom razbjesnio čelnike Bayerna i sad je pitanje hoće li ikad zaigrati za Barcelonu...

13.05.2022 u 10:35

Bionic
Reading

Njemački mediji bliski Bayernu javljaju kako je Robert Lewandowski (33) i službeno odbio potpisati novi ugovor s Bavarcima te je zatražio transfer. Aktualni mu ugovor završava u ljeto 2023. godine, a on se ponadao kako će mu Bayern zbog svega što je učinio za klub u proteklih osam sezona omogućiti transfer u Barcelonu

Sport Bild tvrdi kako je Robert Lewandowski (33) prije nekoliko dana i službeno obavijestio čelnike Bayerna kako neće potpisati novi ugovor te da želi napustiti klub ovog ljeta.

Poljski napadač je odluku o odlasku iz Münchena navodno donio još prije nekoliko mjeseci, ali sad je prvi put službeno zatražio transfer.

Nije tajna da Lewa karijeru želi nastaviti u redovima Barcelone, navodno je već obavio sve razgovore s trenerom Xavijem i predsjednikom kluba Joanom Laportom. Realno, njegov dolazak na Nou Camp bio bi prava transfer bomba jer Lewandowski je jedan od najboljih svjetskih napadača i bez obzira na veteranske godine na njega su u Bayernu računali najmanje do 2025. godine.

No, Lewandowski pod svaku cijenu želi zaigrati za Barcelonu, a u Bayernu ne skrivaju razočaranje njegovom odlukom. Dapače, zbog svega su mu odlučili zagorčati život... Kad ga već ne mogu zadržati, Bavarci su ga spremni prodati ovog ljeta klubu koji će platiti odštetu od 35 do 40 milijuna eura!

I tu nastaje problem jer financijski uzdrmana Barcelona teško da može platiti traženi iznos. Na Nou Campu su se ponadali da će Bayern pristati na ranije ponuđenu odštetu od nekih dvadesetak milijuna eura plus jedan od igrača koji je višak u redovima Barce, ali Bayern to ne zadovoljava.

  • +9
Bayern - Borussia D., Bundesliga, 2021/22. Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK

Zato će Barcelona, ako misli kupiti Lewu, morati prvo prodati nekoliko igrača, ali i tada je pitanje hoće li imati dovoljno novca za poljskog napadača.

Situacija je toliko loša da čak i sam Robert Lewandowski navodno razmišlja pomoći Barceloni tako da bi otkupio jedan dio svog ugovora do Bayerna. To se već i ranije događalo, nije Lewa prvi koji bi to učinio, ali pitanje je koliko mu se isplati takav potez očajnika. Što ako Barca odustane od transfera, a pojavi se neki drugi klub spreman platiti traženu odštetu? Zato je nakon svega realno pitanje hoće li Lewa ikad zaigrati za Barcu?

Otkad je 2014. godine stigao u Bayern, Robert Lewandowski je u 374 utakmice zabio čak 343 gola. Ove sezone je u 45 utakmica zabio 49 golova...