finale fa kupa

Stigle su nove vijesti o ozljedi Matea Kovačića; hrvatski reprezentativac možda bi ipak mogao biti spreman za najvažniju utakmicu

13.05.2022 u 07:58

Bionic
Reading

U srijedu je Leedsov 'mesar' Daniel James krvničkim startom zamalo slomio nogu našem Mateu Kovačiću. Mala je utjeha crveni karton za Jamesa jer Kovačić je upitan za finale FA kupa koji Chelsea u subotu (14. svibnja, 17.45 sati) igra protiv Liverpoola na Wembleyu

Iskreno, nije to izgledalo dobro. Mateo Kovačić dobro se držao nakon svega, ali njegov je gležanj teško stradao. Za takve prekršaje trebalo bi propisati i zatvorske kazne, a 'mesare' kao što je Daniel James izbaciti iz nogometa.

U 24. minuti utakmice na gležanj hrvatskog reprezentativca je krvnički džonom uletio James za što je zaslužio izravni crveni karton, a taj trenutak možete vidjeti OVDJE.

'Mateo ima natečen gležanj i jako ga boli. Nisam liječnik i trebamo pričekati detaljne preglede, ali malo je vjerojatno da može igrati. To je apsolutno loša vijest za nas. Ako ostane bez finala, jako sam razočaran jer je bio starter. On je ključna figura za nas u veznom redu', rekao je Tuchel odmah nakon utakmice s Leedsom te je nastavio o Kovačiću:

  • +5
Leeds - Chelsea, Premiership, 2021/22. Izvor: EPA / Autor: ANDREW YATES

'Vidjet ćemo... Moramo pričekati. Trebamo čudo da bi ga osposobili.'

No. čini se kako je Mateo Kovačić blizu čudu! Naime, engleski mediji bliski Chelseaju tvrde da će naš reprezentativac danas (petak, 13. svibnja) pokušati odraditi trening jer 'ozljeda nije tako ozbiljna kao što se činilo na prvu i postoji dobra šansa za nastup u finalu FA kupa protiv Liverpoola u subotu'.