PORAZ OD VITORIJE 0:4

Rijeka teško stradala u Portugalu

20.09.2013 u 08:48

  • +3

FC Vitoria Guimaraes - HNK Rijeka

Izvor: Cropix / Autor: Ronald Goršić

Bionic
Reading

Povijesna utakmica Rijeke u Europi nije u Portugalu nije završila dobro po hrvatsku momčad koja je s 0:4 izgubila od Vitorije Guimaraes. Ba (36), Plange (48), Maazou (68-11m) i Andre (81) nanijeli su Rijeci je to najteži poraz u povijesti u europskim kupovima.

Riječanima je to ujedno bila i prva, povijesna utakmica u Europskoj ligi, u kojoj su razočarali jer su uputili jedan jedini udarac u okvir vrata, dok je Portugalcima to uspjelo 11 puta, tako da se mogao dogoditi još i gori poraz.

Susret je započeo velikom prilikom Benka u 8.minuti, koji se nije snašao sam pred vratarem, pa je njegov udarac blokiran. Vratar Riječana Vargić uspio je obraniti dva teška udarca domaćina, a u 36. minuti napadač Guimaresa Maazou je prošao Vargića, no njegov udarac je s gol-linije počistio Bertoša. Nakon izvedenog udarca s kuta Riječani nisu uspjeli izbaciti loptu, koja je došla do Senegalca Baa, koji prolazi i Vargića i zakucava loptu u mrežu za vodstvo domaćina 1:0.

Već nakon tri minute drugog dijela Portugalci su povećali na 2:0. Maazou je s lakoćom prošao po desnoj strani i pronašao samog Plangea, kome nije bilo teško pogoditi mrežu Vargića. Rijeka se potom praktički predala, a u 68. minuti Marić je skrivio jedanaesterac nad Andreom, a Maazou s bijele točke pogodio za 3:0.

Vitoria - Rijeka 4:0


Devet minuta prije kraja Guimaraes je povećao na 4:0 nakon duge akcije u kojoj je vargić dvaput spašavao mrežu, da bi naposljetku Andre s desetak metara postigao zgoditak. Tek u 90. minuti Benko je škaricama uputio udarac prema portugalskom vrataru, koji je uspio spriječiti počasni pogodak za Rijeku.

Priliku za popravak Rijeka će imati u 2. kolu 3. listopada, kada na Kantridi dočekuju španjolski Betis. U drugom susretu ove skupine Betis i Lyon su igrali 0:0.

Europska liga, Skupina I, 1. kolo
Vitoria Guimaraes 4 0 Rijeka
Strijelci
1:0 A. ba (36') 2:0 N. Plange (48')
3:0 O. Moussa Maazou (11m, 68') 4:0 A. Filipe Bras André (81')
Sastavi
Douglas
A. ba
P. Correia
J. Moreno
P. de Oliveira
A. Santos (75' T. Rodrigues)
C. Malonga
N. Plange (72' M. André Silva Lopes Matias)
O. Moussa Maazou (82' R. Ricardo Pires Gomes)
L. Rocha
A. Filipe Bras André
I. Vargic
L. Maric
N. Pokrivac
M. Males
I. Tomecak (75' J. Brezovec)
M. Leskovic (18' M. Bertosa)
Z. Kvrzic
I. Boras
I. Mocinic
L. Benko
A. Kramaric (51' G. Mujanovic)
Žuti kartoni
C. Malonga 22'
I. Mocinic 39'
I. Boras 80'