STANDARD SLAVIO 2:0

Rijeka promašivala pa na kraju i izgubila u Liegeu

18.09.2014 u 22:55

  • +3

Nogometna EL: Standard Liege - Rijeka

Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletić

Bionic
Reading

Igrači Rijeke poraženi su od Standarda u Liegeu sa 2:0, a nakon igre i prilika, posebice u prvom dijelu, nogometaši Matjaža Keka imaju će za ćime žaliti. Junaci belgijske momčadi su Ciman i Linicius

Rijeka je doživjela prvi poraz u Liegeu pogocima u završnici susreta, no ostaje dojam da su Riječani mogli hrabrijom igrom čak ubilježiti i prvu pobjedu u Europskoj ligi. Rijeka je dominirala u prvom poluvremenu, a dvije najveće prilike u susretu propustio je Ivan Krstanović.

Već u 14. sekundi susreta Standard je mogao povesti, ali je udarac Marokanca Carcele otišao tik pored vratnice. Riječani su uzvratili u 8. minuti kada je Krstanovićev volej iz blizine otišao daleko iznad vratnice. Bile su to najizglednije prilike prvog dijela u kojem je Rijeka, imala veći posjed lopte, no s ipak premalo želje da se ugroze vrata Standarda.

Drugo poluvrijeme je otvorio Haićanin Luis čiji je udarac u 59. minuti u zadnji čas blokiran, a u 63. minuti Brazilac Moises je zamijenio neprimjetnog Andreja Kramarića. Samo minutu kasnije Krstanović je propustio priliku utakmice, sam je izbio ispred belgijskog vratara i spetljao se u idealnoj poziciji.


U 74. minuti Standard je poveo, Mpoku je izveo slobodni udarac s desne strane, a branič Ciman je u padu glavom pogodio mrežu potpuno nemoćnog Vargića. U sljedeće dvije minute vratar Rijeke Vargić je obranio dva opasna udarca domaćina, a u 83. minuti neopravdano je, zbog zaleđa, poništen pogodak Marca Vešovića. U 87. minuti pala je i konačna odluka, Standard je zabio i drugi pogodak nakon ubačaja Trebela. Brazilac Araujo, koji je u igru ušao samo nekoliko minuta ranije, glavom je svladao Vargića, te su Riječani ipak s porazom napustili Belgiju.

U drugom susretu ove skupine branitelj naslova Sevilla je kao domaćin slavila protiv Feyenoorda s 2:0 pogocima Grzegorza Krychowiaka (8) i Stephanea M'Bie (31).

U 2. kolu 2. listopada Rijeka na svojoj Kantridi dočekuje Sevillu.

STANDARD - RIJEKA 2:0

Pred 10.000 gledatelja na stadionu Maurice Defrasne sudio je Balaj iz Rumunjske.

Strijelci: 1:0 Viman (74), 2:0 Araujo (87)

STANDARD: Kawashima, Teixeira, Ciman, Van Damme, Milec, De Sart, Trebel, Louis (Araujo, 83), Carcela-Gonzalez (Viera, 56), Mujangi Bia (Mpoku, 16), De Camargo
RIJEKA: Vargić, Tomečak, Lešković, Samardžić, Leovac, Jajalo, Cvijanovič, Kvržić (Vešović, 66), Jugović (Ivančić, 81), Kramarić (Moises, 63), Krstanović.

Skupina G

Sevilla - Feyenoord 2:0
Standard Liege - Rijeka 2:0
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Sevilla 1 1 0 0 3
2. Standard Liege 1 1 0 0 3
3. Rijeka 1 0 0 1 0
4. Feyenoord 1 0 0 1 0

Sljedeće utakmice

2.10. Rijeka - Sevilla
2.10. Feyenoord - Standard Liege