engleska liga

Remi Manchester Cityja i Liverpoola; Kevin De Bruyne tragičar derbija nakon što je iz penala promašio cijeli gol

08.11.2020 u 20:24

Bionic
Reading

U velikom derbiju 8. kola Engleske lige Manchester City i Liverpool su na kišnom Etihadu odigrali bez pobjednika, 1:1...

Dugoočekivani sraz dviju momčadi koji je posljednjih sezona izravno odlučivao o prvaku, ipak nije ponudio spektakularni nogomet. Više nakon utakmice može žaliti City koji je promašio penal u završnici prvog dijela.

Prvak je poveo iz penala u 12. minuti nakon što je Walker srušio Manea, a Egipćanin Mohamed Salah rutinski je realizirao taj kazneni udarac.

U prvih pola sata dvoboja Liverpoool je bio puno bolja momčad, promašili su 'redsi' još dvije prilike za povećanje vodstva, dok je domaćin bio neuvjerljiv.

U 31. minuti City je ipak izjednačio iz prve prave šanse, a u kaznenom prostoru sjajno se snašao Gabriel Jesus.

  • +9
FC Manchester City - FC Liverpool, 8.11.2020. Izvor: EPA / Autor: Shaun Botterill / POOL

U 42. minuti branič Liverpoola Gomes skrivio je jedanaesterac, a iz kaznenoga udarca Belgijanac Kevin De Bruyne, posve netipično za njega, promašuje cijeli gol.

U drugom dijelu igrao se puno oprezniji nogomet, gotovo bez prave šanse.

Remi u Manchesteru najviše je odgovarao Leicesteru, koji je ostao vodeći s 18 bodova iz osam odigranih utakmica i ima bod više od Tottenhama i Liverpoola, dok je Manchester City tek 11. s 12 osvojenih bodova i utakmicom manje.