ŽUTO-CRNA JURILICA

Renault svijetu pokazao bolid s kojim namjerava iznenaditi Formulu 1!

21.02.2018 u 16:23

Bionic
Reading

Momčad Renaulta ove srijede predstavila je novi R18 bolid s kojim će se Carlos Sainz i Nico Hülkenberg pokušati boriti za mjesta na pobjedničkim postoljima u 2018. godini...

Prošlo je više od deset godina od dvije titule prvaka Formule 1 koje je Renault osvojio s Fernandom Alonso, no povratak prije tri godine u elitno automobilističko natjecanje polako daje rezultata i francusko-britanska momčad se postepeno približava najboljima.

  • +5
Formula 1, Velika nagrada Meksika Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U 2018. godini imat će najbolju vozačku postavu otkad se vratila u sport, s Nicom Hülkenbergom i Carlosom Sainzom koji definitivno imaju sposobnost uključiti se u borbu za sam vrh.

Ove srijede predstavljen je novi R18 bolid s kojim bi se Renault trebao približiti najboljima te voditi ravnopravnu borbu s Red Bullom i McLarenom koji će također koristiti motore francuskog proizvođača.

Prvi dojam nakon predstavljanja je dobar, ali tek će testiranje sljedeći tjedan pokazati je li Renault dovoljno blizu da bi se borio za pobjednička postolja u novoj sezoni, što je i cilj ekipe.

'Momčad smo koja je u usponu. Imamo dva talentirana vozača koji su gladni uspjeha. Tvornica u Enstoneu je oživjela i imamo povećanje radnika od 35 posto. Uvjeren sam da ćemo u našoj trećoj godini napraviti korak bliže dugoročnom cilju: pobjeđivanju utrka i uključenju u borbu za titule,' naglašava predsjednik Renault Sporta Jerome Stoll.