SVE MU IDE NA RUKU

Real sada jako blizu rušenju najpoznatije europske nogometne tradicije!

19.04.2017 u 09:16

Bionic
Reading

Nakon kontroverzne pobjede protiv Bayerna u četvrtfinalu Lige prvaka, Real Madrid našao se na dva koraka od obrane naslova u elitnom klupskom nogometnom natjecanju, a to je nešto nikome nije uspjelo...

Otkad je uvedena grupna faza i Kup prvaka dobio ime Lige prvaka, jedna stvar se uvijek ponavljala: prvak nikako nije mogao obraniti svoj naslov pa je to s vremenom postala i najpoznatija klupska nogometna tradicija u Europi.

  • +12
Real Madrid - Bayern, uzvratna utakmica četvrtfinala LP Izvor: Reuters / Autor: Michael Dalder

Ne samo što prvaci nisu dobro prolazili sljedeće sezone, već dvadeset godina nisu uspjeli niti ući u finale kao branitelji naslova. Posljednji kojima je to uspjelo bili su Juventus 1997. godine i Ajax 1996. godine da bi zatim zapeli na posljednjoj stepenici.

Real ove sezone ima priliku porušiti te tradicije, ući u finale i otići do kraja. Nakon izbacivanja Bayerna u natjecanju su ostali protivnici s kojima 'kraljevski klub' definitivno može izaći na kraj i u svakom sljedećem dvoboju bit će favorit za trijumf, jer ova momčad definitivno ima pobjednički mentalitet, a vidimo da su joj i suci naklonjeni.

Tako bi madridski klub mogao zavladati Europom kao posljednji višegodišnji vladar iz doba Kupa prvaka, talijanski Milan koji je posljednji obranio titulu pomalo davne 1990. godine...