zvjezdani transfer

Real Madrid kreće po Kyliana Mbappéa: 'Kraljevi' se spremaju iskrcati pravo bogatstvo kako bi pojačali napadačku liniju

21.03.2020 u 12:11

Bionic
Reading

Real Madrid je spreman dati PSG-u što god zatraži za Kyliana Mbappéa

Real Madrid idućeg ljeta kreće po Kyliana Mbappéa iz PSG-a, pišu španjolski mediji. Nije tajna da je madridski sastav u potrazi za novom megazvijezdom još od kada je Cristiano Ronaldo na ljeto 2018. godine otišao u Juventus u transferu vrijednom 117 milijuna eura.

Od njegovog odlaska ostala je velika rupa u napadačkoj liniji 'kraljevskog kluba' koju nisu uspjeli zatvoriti niti Luka Jović i Eden Hazard. Srpski reprezentativac je još premlad i nije se skroz uklopio u planove Zinedinea Zidanea, dok je Belgijanac, koji je trebao biti baš ta nova velika zvijezda oko koje će se sve okretati, više kod doktora nego na terenu.

Real je trenutno drugi na prvenstvenoj ljestvici u Španjolskoj s dva boda manje od prvoplasirane Barcelone. Iako je upitno hoće li se prvenstvo uopće nastaviti zbog koronavirusa, jasno je da Realu nedostaje napadač koji bi i sam riješio utakmicu kada je to potrebno kako je to nekada činio Cristiano Ronaldo.

Takav igrač je Kylian Mbappé koji se uklapa i u klupsku politiku pomlađivanja ekipe. Real je 21-godišnjeg francuskog napadača htio dovesti još 2018. godine, ali su oklijevali i pretekao ih je PSG koji je za njega platio 180 milijuna eura. To ulaganje im se isplatilo jer je Mbappé nastavio sa sjajnim igrama koje je pokazivao u dresu Monaca i postao jedan od ključnih igrača pariškog sastava.

Francuski napadač je u dresu PSG-a u 120 utakmica zabio 90 golova i upisao 49 asistencija, a upravo je takav ubojiti strijelac ono što treba 'kraljevskom klubu'. Real je navodno spreman dati sve što PSG zatraži samo kako bi Mbappéa doveo u svoje redove, a ako Francuzi ne žele popustiti i prodati svoju zvijezdu, okrenut će se alternativama. Uz Mbappéa Real prati Sadia Manea iz Liverpoola i veliku mladu zvijezdu Borussije Dortmund Erlinga Haalanda kojeg planiraju dovesti čak i ako dođe Mbappé.