uoči utakmice LP-a

Pomutnja u Parizu zbog mladog Francuza Kyliana Mbappea; hitno je testiran na koronavirus, ali rezultat je ipak negativan

11.03.2020 u 06:47

Bionic
Reading

Nogometaši PSG-a večeras u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka od 21 sat na Parku prinčeva dočekuju Borussiju Dortmund. 'Žuto-crni' iz prve utakmice imaju prednost 2:1, no u Parizu već nekoliko dana vlada prava panika jer se sumnjalo kako je Kylian Mbappe, koji je zadnjih dana bio jako bolestan, zaražen koronavirusom. Na koncu se test pokazao negativnim...

Dva je dana na Parku prinčeva vladalo opsadno stanje. Epidemija koronavirusa uzima danak i u Francuskoj te je odlučeno kako će se današnji uzvratni susret osmine finala Lige prvaka između PSG-a i Borussije Dortmund igrati bez gledatelja, pred praznim tribinama.

Strah od zaraze je realan, sve države u Europi pokušavaju restriktivnim mjerama suzbiti epidemiju, no pitanje je koliko u tome u stvarnosti i uspijevaju.

Dodatna panika u redovima PSG-a uslijedila je u ponedjeljak kad se Kylian Mbappe nije pojavio na jutarnjem treningu. Jedan od najskupljih i najboljih igrača PSG-a imao je problema s grloboljom, ali i povišenu temperaturu, osjećaj slabosti... Jasno, nitko niti nije razmišljao o gripi ili jačoj prehladi kad je koronavirus aktualan.

Bio je to dovoljno za alarm jer svi su zbog epidemije koronavirusa u stanju pripravnosti i odmah se krenulo u akciju.

Mbappe je ekspresno poslan na testiranje na koronavirus, ali pouzdani se rezultati mogu dobiti u roku od oko 24 sata od testiranja. I tako je utorak na Parku prinčeva bio izuzetno težak dan za sve, igrače, trenere, stručni stožer, djelatnike kluba... Tijekom dana pojavile su se informacije kako su nalazi gotovi, ali su s rezultatima upoznati samo Mbappe, članovi njegove obitelji te trener Tuchel.

  • +89
Borussia Dortmund - PSG, Liga prvaka Izvor: EPA / Autor: FRIEDEMANN VOGEL

Kako doznaje L'Équipe, Kylian Mbappe nije zaražen koronavirusom što je iz nekoliko izvora potvrđeno u srijedu ujutro kada su navodno u klub stigli službeni rezultati koji govore kako je test negativan.

'Kylian je bolestan', kazao je trener PSG-a Thomas Tuchel prije nego su stigli rezultati i pojasnio:

'Bio je bolestan u ponedjeljak, bio je bolestan i u utorak. Koliko znam, radi se u jakoj upali grla ili gnojnoj angini...'

Iskreno, nije Tuchel nikoga uvjerio da ne zna puno više od toga, ali Mbappeovo testiranje na zarazu koronavirusom nije komentirao.

'To je sve što vam za sada mogu reći. Moramo čekati srijedu, jutro prije utakmice odlučit ćemo može li Mbappe igrati ili ne može', zaključio je Tuchel.