INCIDENT U ŠANGAJU

Raikkonen: Nisam kriv, ali jako sam ga udario!

14.04.2013 u 16:02

Bionic
Reading

Kimi Raikkonen smatra da nije kriv za sudar sa Sergijom Perezom, no ne misli da je utjecao na njegov konačni plasman u utrci

Finski 33-godišnji vozač osvojio je drugo mjesto na Velikoj nagradi Kine, odmah iza nedodirljivog Fernanda Alonsa. No, situacija nije bila bajna za 'Icemana' sredinom utrke, kada se zabio u stražnji kraj McLarena Sergija Pereza i pritom oštetio 'nos' svojeg bolida. Ipak, i s takvim oštećenjima prešao je na stazi Hamiltona i osvojio 18 bodova.

'Mislio sam da će mi ostaviti dovoljno prostora, ali on me izgurao izvan staze. Pokušao sam ga izbjeći, ali završio sam travi i rubniku. Rubnik me spasio jer sam imao grip, ali nisam mogao usporiti i zabio sam se u njegov stražnji kraj,' opisao je Kimi Raikkonen incident pa dodao:

'Nisam ga nikako mogao izbjeći. Htio sam promijeniti krilce, ali pogledali su ga u boksu i zaključili da bismo previše izgubili vremena. Ne znam, bolid je bio dobar nakon toga.'


'Iznenađen sam što nismo imali veće oštećenje, jer sam ga jako udario. Tek je bilo ponešto podupravljanja te smo brže uništavali prednje gume,' zaključio je pobjednik Velike nagrade Australije i drugi u ukupnom poretku vozača.