elitni grand slam

Rafa Nadal ljutit na organizatore Wimbledona: Ne poštujete ono što smo učinili tijekom sezone

25.06.2019 u 14:26

Bionic
Reading

Rafael Nadal izjavio je da nije u redu što Wimbledon ima poseban način određivanja nositelja. Na trećem Grand Slamu sezone koristi se posebna formula u kojoj se u obzir uzimaju i rezultati na travnatoj podlozi u posljednje dvije godine. Zato će Roger Federer biti drugi nositelj, a Nadal treći, bez obzira na to što je Španjolac ispred njega na ATP ljestvici...

To znači da će se Rafa Nadal sigurno u eventualnom polufinalu sastati ili s prvim tenisačem svijeta Novakom Đokovićem ili Rogerom Federerom.

Četvrti nositelj će biti Kevin Anderson koji je trenutačno osmi tenisač svijeta. Od posebne formule, koristi će imati i naš Marin Čilić. Iako bi trebao biti tek 17. nositelj po plasmanu, na Wimbledonu će biti 13. nositelj...

'Čini mi se da nije u redu da Wimbledon bude jedini turnir koji ima vlastiti sistem određivanja nositelja. To nije uobičajeno, u tom smislu mogu raditi što god žele. No, bez obzira na to, bilo da sam drugi ili treći nositelj, moram igrati na najvišem nivou. Osjećam da sam spreman da odem do kraja', rekao je Nadal i dodao:

  • +6
Rafael Nadal Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Nije stvar u meni, to se događa i drugim igračima, ne poštuje se sve što su učinili tijekom sezone!'

Španjolac je prošle godine izgubio u polufinalu od Novaka Đokovića, a prestižni Grand Slam na travnatim terenima All England Cluba osvajao je dva puta u karijeri - 2008. i 2010. godine.