PAR SATI UOČI CEREMONIJE - ŠOK

Prvi čovjek Uefe ovako je prokomentirao Ronaldov nedolazak iako u sebi i on zna što je jedina istina

01.09.2018 u 12:49

Bionic
Reading

Predsjednik Europskog nogometnog saveza (UEFA) Aleksander Čeferin prokomentirao je nedolazak Cristiana Ronalda u Monte Carlo na izbor za najboljeg igrača, a dotakao se i uvođenja VAR-a u Ligu prvaka

Luka Modrić je u izboru Uefe izabran za najboljeg igrača Europe, a Cristiano Ronaldo, bivši suigrač iz Reala, nije se pojavio na ceremoniji. Ne treba biti previše pametan da bi se zaključilo da je portugalski nogometaš uvrijeđen što nagrada nije otišla u njegove ruke.

On se nije oglasio, ali jesu osobe s kojima je okružen (menadžer, sestra) pa je jasno kako se razmišlja u taboru Juventusove zvijezde. O toj situaciji govorio je i predsjednik Uefe Aleksandar Čeferin.

'Zašto Ronaldo nije došao? To trebate pitati njega. Očekivali smo ga, ali nam je par sati prije ceremonije Juventus priopćio tu vijest', rekao je Slovenac na čelu Uefe koji jako dobro zna da je Portugalcu zrakoplovom iz Torina do Monte Carla trebalo samo 15 minuta.

'Odlučilo je 55 novinara i 80 trenera. Možda postoje drugi razlozi njegove odsutnosti. Bolje da budemo optimistični', dodao je Čeferin iako i on u sebi zna pravu istinu oko nedolaska Ronalda, jer nema drugih razloga, samo je jedan, to što nije on proglašen najboljim.

  • +28
Luka Modrić Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Čeferin je govorio i o uvođenu videotehnologije za koju se špekuliralo da bi se mogla pojaviti ove sezone u ligi prvaka od četvrtfinalnih utakmica. No to se neće dogoditi.

'Ideja je da se VAR počne koristiti od prve utakmice sljedeće sezone, europskog Superkupa u Istanbulu', izjavio je Čeferin.

Utakmica Superkupa u kojemu će se sastati pobjednik Lige prvaka i osvajač Europske lige odigrat će se 14. kolovoza 2019., a VAR bi se potom trebao koristiti i u utakmicama posljednjeg pretkola Lige prvaka.

Savršeni veznjak - Luka Modrić Izvor: Društvene mreže

Mogućnost korištenja VAR-a u finalu ovosezonske Lige prvaka koji će se igrati 1. lipnja 2019. u Madridu?

'Neću isključiti tu mogućnost, ali mislim da se to neće dogoditi. Prvo moramo izabrati pružatelja usluge za VAR.'