VELIKI GUBITAK

Procurio najzanimljiviji detalj iznenađujućeg 'bijega' s Rujevice

06.08.2017 u 09:42

Bionic
Reading

Stefan Ristovski napušta Rijeku i odlazi u lisabonski Sporting, a poznat je i najzanimljiviji detalj transfera - koliko će milijuna zaraditi klub s Rujevice

U subotu je predsjednik Rijeke Damir Mišković otkrio kako nije došlo do dogovora s jednim od najvažnijih igrača. Stefan Ristovski odbio je produljiti ugovor i kako ne bi u bliskoj budućnosti otišao bez odštete jedina opcija je bila prodaja. Nažalost, i to prije kvalifikacijskih sudara za Ligu prvaka s grčkim Olympiacosom.

Vijest o takvom raspletu iznenadila je navijače hrvatskog prvaka, jer je Makedonac bio standardan u sastavu odnosno prometnuo se u jednog od ključnih igrača u Kekovim planovima.

  • +4
Stefan Ristovski u dresu Rijeke Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Sada se saznalo koliko će Rijeka dobiti milijuna. Riječ je o iznosu od 3,5 milijuna eura (26 milijuna kuna) što je trećina proračuna naše vodeće momčadi prvenstva. Ukoliko je brojka zaista točna to je treći najveći transfer u Rijekinoj povijesti.

Podsjećamo naš prvoligaš uvjerljivo je najviše zaradio prodajom Andreja Kramarića u Leicester (devet milijuna eura), dok je na drugom mjestu transfer Mateja Mitrovića u Bešiktaš (4,2 milijuna eura).