hrvatski telekom prva liga

Lovro Majer s dva je gola dodatno razbuktao bijes navijača Istre

04.08.2017 u 21:50

Bionic
Reading

Nogometaši Lokomotive u prvoj utakmici 4. kola Hrvatski telekom Prve lige svladali su u Puli Istru 1961 rezultatom 2:0, a oba pogotka zabio je Lovro Majer

Dvoboj momčadi s dna tablice pripao je gostima iz Zagreba, a do nje su stigli posve zasluženo.

Istina, domaćini su do sedme minute imali dvije prilike preko Prelčeca, no nakon toga su jednostavno stali.

A onda je na scenu stupio ponajbolji igrač Tokićeve momčadi - Lovro Majer. Do 20. minute tri je puta pucao prema golu Ivušića, a u 24. minuti, nakon sjajnog poteza Luke Ivanušeca i povratne lopte Kolara - Majer je uspio naciljati za vodstvo 0:1.

Ivanušec je bio u dobroj situaciji desetak minuta nakon gola, ali njegovo je proigravanje bilo prebrzo za suigrače.

Igra 'lokosa' bila je brza i konkretnija, a što se vidjelo i u 38. minuti, kada je Bertoša mogao tek prekršajem zaustaviti Babića. Sucu Batiniću nije preostalo ništa drugo nego pokazati na 'bijelu točku' s koje je precizan bio Lovro Majer.

Bila je to još jedna kap u čaši nezadovoljstva domaćih navijača zbivanjima u klubu te su igrače u svlačionicu ispratili povicima 'Uprava odlazi' i 'Grover, odlazi'. Riječ je o vlasniku kluba, Amerikancu Michaelu Groveru.

Nakon povratka s odmora, ali i tri brze promjene, igra Istre postala je nešto bolja. No, pogotku su domaćini najbliže bili nakon greške gostiju. Odnosno, Majstorovićevog pokušaja da glavom izbije loptu ali koja bi ušla pod vratnicu da Šemper nije odlično reagirao.

Bio je to poticaj domaćinima da krenuo još odlučnije, a u 59. minuti, Marin Grujević koji je koju minutu ranije ušao umjesto Bertoše, uspio je smanjiti na 1:2.

Nakon primljenog gola, i kada su shvatili da pobjeda ipak nije sigurna, 'lokosi' su se dodatno trznuli iako je i kod jednih i kod drugih bio evidentan umor zbog velike vrućine.

U 77. minuti priliku da riješi utakmicu imao je Ivanušec, ali njegov snažni udarac vratar Istre Ivušić uspio je zaustaviti.

Do kraja dvoboja Tokić je s još tri promjene osvježio momčad, ali i učvrsnuo obranu, pa je momčad s Kajzerice stigla do prve prvenstvene pobjede ove sezone.

A Michael Grover dodatne povike pulskih 'Demona'.