ponuda koju nije mogao odbiti

Procurili su detalji Messijevog ugovora s PSG-om; Argentinac će u Parizu zaraditi pravo bogatstvo, a postoji i jedna stavka koja bi ga mogla učiniti milijarderom

18.09.2021 u 13:22

Bionic
Reading

Procurili su detalji Messijeva ugovora s PSG-om, a od cifre se ledi krv u žilama

Lionel Messi je ovog ljeta prešao iz Barcelone u kojoj je proveo cijelu karijeru u superbogati PSG. Jedan od najboljih igrača u povijesti nogometa je potpisao ugovor do 2023. godine uz opciju da se suradnja može nastaviti još jednu sezonu, a L'Equipe je sada otkrio detalje tog ugovora.

Messi je imao itekako dobar razlog da dođe u PSG. Pariški sastav će samo za njegovu plaću godišnje izdvajati oko 60 milijuna eura jer ona u neto iznosu iznosi 30 milijuna, a na to PSG mora platiti 45 posto poreza na dohodak i još četiri posto poreza za ekstremno visoke plaće.

Uz 30 milijuna neto plaće, Messi će godišnje zaraditi i dodatak za vjernost koji neto iznosi dodatnih 10 milijuna eura za sezonu 2023. i 2024. ako ostane u klubu. Ostane li Argentinac u Parizu do isteka ugovora zaradit će najmanje 110 milijuna eura. U to nisu uračunati bonusi za osvajanje Kupa, prvenstva i Lige prvaka, a u ugovoru ima i jedna zanimljivost.

PSG će mu jedan milijun isplatiti u obliku kriptovaliute, PSG-ovih 'fan tokena', koja je zapravo klupska valuta kojom navijači mogu kupovati i sudjelovati u raznim klupskim aktivnostima. PSG-ov token je prije Messijeva dolaska vrijedio 40, a sada vrijedi oko 25 eura.

Usprkos padu od 40 posto stručnjaci predviđaju da će ovaj token kroz godine znatno porasti pa bi Messi na njemu mogao itekako dobro zaraditi s obzirom na to da će u njegovom vlasništvu biti trećina svih fan tokena koje izda PSG. Potencijalno bi mogao samo na tokenima zaraditi milijarde.