MANCHESTER SVE BOGATIJI

Cristiano Ronaldo je 'zlatna koka'; objavljeno za koliko je već milijuna funti prodano njegovih dresova; po tome mu ni Lionel Messi nije ni blizu

10.09.2021 u 17:04

Bionic
Reading

Dresovi Cristiana Ronalda od kada se vratio u Manchester United prodaju se nevjerojatno dobro, a na Old Traffordu zadovoljno trljaju ruke

Portugalac je 'zlatna koka' gdje god igrao. Sponzori i nogometni fanovi su za njime jednostavno ludi i u svakom klubu u kojem je bio porasli su prihodi. Ništa nije drugačije ni u Manchester Unitedu.

Povratak u 'Crvene vragove' izazvao je pravu potrošačku groznicu te je od njegovog potpisa od kada je prošlo dva tjedna prodano dresova za 187 milijuna funti od čega samom klubu pripada 13,1. Znači, premijerligaš je u kratkom roku zaradio više nego što je kao odštetu platio Juventusu (12,9 milijuna funti).

Osim što je Manchester United imao nevjerojatan porasta pratitelja na društvenim mrežama, Ronaldo ima najbrže prodavani dres u povijesti Premiershipa. Lovethesales.com je uzevši podatke o prodaji u više od 1000 globalnih trgovina otkrio da su se internetska pretraživanja 'majice Ronaldo 7' povećala za 600%, pa su kao rezultat toga gotovo rasprodani svi dresovi Manchester Uniteda.

  • +5
Wolverhampton - Manchester United, Premiership, 2021/22. Izvor: EPA / Autor: TIM KEETON

Potražnja za dresom Paris Saint-Germaina Lionela Messija također je velika (103,8 milijuna funti), ali je kupljeno gotovo dvostruko više Ronaldovih dresova.

'Pratimo rekordnu prodaju kompleta 'Ronaldo 7' u mrežnim maloprodajama do te mjere da potražnja sada nadmašuje ponudu', rekao je stručnjak za maloprodaju Stuart McClure.

Inače, Ronaldo je s Manchesterom potpisao dvogodišnji ugovor koji mu jamči godišnju plaću od 20 milijuna funti, njegov povratnički debi trebao bi biti u subotu protiv Newcastela (16 sati), a cijena ulaznica penje se do 2500 funti.