MVP ABA lige

Priznanje zvijezdi Zadra Božiću; evo u čemu je postao prvi igrač u povijesti lige!

03.04.2024 u 12:09

Bionic
Reading

Košarkaš Zadra Luka Božić proglašen je najkorisnijim igračem ABA lige za ožujak, treći put ove sezone, objavljeno je u srijedu na službenim stranicama ovog regionalnog natjecanja

Bjelovarčanin Luka Božić je kroz mjesec ožujak dokazao svoju dominaciju u utakmicama ABA lige, a osim što je mjesec završio pri vrhu statističke kategorije vrednovanja, nagradu je zaslužio svojim doprinosom na uspjeh momčadi – Zadar je dobio tri od svojih pet utakmica odigranih u mjesecu ožujku.

Božić je na utakmicama Zadra u ožujku prosječno je bilježio 18 koševa, 7,6 skokova, sedam asistencija i ocjenu 24,4.

Kako je Luki Božiću ovo treća mjesečna MVP nagrada, jasno je da igrač polako, ali sigurno ulazi u povijest AdmiralBet ABA lige.

"Za mene osobno ovo je velika čast. Uvijek je poseban osjećaj kada postignete nešto veliko, što će zauvijek ostati zapisano u povijesti lige", rekao je košarkaš Zadra.

Luka Božić postao je prvi igrač u povijesti lige koji je postigao dva triple-double učinka u jednoj sezoni.

"Stvarno sam sretan zbog svojih triple-doublova, ali bez glavnog trenera, stručnog stožera i suigrača to ne bi bilo moguće postići. Bilo bi lijepo da sam napravio još jednu, ali sigurno mi je važnije da moja momčad igra dobro i da pobjeđuje”, zaključio je Božić.