FANTASTIČNI GOLOVI

Preokret Engleza u Berlinu; 'elf' vodio dva razlike i izgubio

26.03.2016 u 22:45

Bionic
Reading

Diljem Europe igrale su se prijateljske utakmice, a u onoj najzanimljvijoj igranoj u Berlinu, na Olimpijskom stadionu, Engleska je svladala Njemačku 3-2

Europski klasik ponovno nije razočarao! Toni Kroos je u 43. minuti odličnim udarcem s nekih 18 metara zabio za vodstvo Njemačke 1:0, a Mario Gomez u nastavku u 57. minuti donio 'elfu' dva razlike.

No Englezi se nisu predali. Četiri minute kasnije Harry Kane je u 61. minuti jednim lažnjakom na nekih 15 metara iskosa s lijeve strane 'izbacio' Özila i Müllera te pokraj Cana poslao loptu u mrežu za veliko slavlje velikog broja engleskih navijača.

U 71. ušao je Jamie Vardy, a poslije tri minute i pogodio. Clyne je oštro ubacio s desne strane, a Vardy je petom iz praktički svog prvog dodira s nekih šest metara fenomenalno zatresao mrežu za 2:2.

U 91. minuti Eric Dier je glavom nakon ubačaja s desne strane zabio za konačni preokret i 3:2.

Azerbajdžan, kojeg vodi Robert Prosinečki, u turskoj Antalyji je izgubio od Kazashtana 0-1. Pogodak odluke zabio je Abzal Bejsbekov u osmoj minuti.

Poljska je bez većih problema pobijedila Finsku 5-0, produživši pobjednički niz na pet utakmica. Po dva gola zabili su Kamil Grosicki (18, 85) i Pawel Wszolek (20, 67), a među strijelce se upisao i Filip Starzynski (33).

Rusija je također bez većih teškoća slavila protiv Litve sa 3-0, a strijelci su bili Smolov, Golovin i Glušakov

Austrija je u Beču pobijedila Albaniju 2-1. Golove za domaćine zabili su Marc Janko (6) i Martin Harnik (13), dok je pogodak za Albaniju zabio Ermir Lenjani u 47. minuti. Albanija je završila utakmicu s igračem manje nakon što je u 78. minuti isključen Ergys Kace.