ANKETA TPORTALA

Simon Sluga – nova zvijezda Rijeke; je li zaslužio poziv izbornika u reprezentaciju?

04.09.2018 u 11:40

Bionic
Reading

Nakon što je izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić objavio popis igrača za predstojeće utakmice protiv Portugala i Španjolske velik broj poznavatelja nogometa iz Rijeka i s Kvarnera mišljenja je kako je poziv na širi popis zaslužio i Simon Sluga

Zbog svojih sjajnih obrana prošle i ove sezone 25-godišnji golman HNK Rijeka Simon Sluga nametnuo se kao jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji u HT Prvoj ligi. U kakvoj je fantastičnoj formi Sluga, ljubitelji nogometa mogli su se uvjeriti u derbiju šestog kola Hrvatski Telekom Prve lige na Maksimiru, gdje su Dinamo i Rijeka odigrali 1:1. Nekoliko njegovih reakcija pred golom i nevjerojatno brzi refleksi oduševili su kritičare…

'Ovo je zaista bio pravi derbi! Jedna i druga momčad su se pošteno borile i dali smo sve od sebe. Mislim da je rezultat 1:1 na kraju pošten jer svima se nešto vratilo. Znate, nije lako doći u Maksimir i igrati otvoreno', nakon derbija je rekao Sluga koji je ponikao u Jadranu iz Poreča i trenutačno proživljava najbolje dane u karijeri.

Usprkos sjajnoj formi u kojoj je Sluga, jasno je kako su, kada je izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić u pitanju, trenutačno u prednosti Lovre Kalinić, Dominik Livaković i Karlo Letica. No nastavi li briljirati, nema sumnje da će, kao i mnogi golmani prije njega, dobiti poziv u hrvatsku reprezentaciju.

Uostalom, poznato je od ranije kako je Simon Sluga još kao tinejdžer kotirao kao jedan od boljih golmana u svojoj generaciji, prošao je sve mlađe selekcije reprezentacije Hrvatske, a jednu je godinu proveo i na školovanju u moćnom Juventusu kao posuđeni igrač. Skupio je i nešto iskustva na golu talijanske Verone u njihovoj 'primaveri' kada je – nakon odličnih partija - morao donijeti odluku. Povratak u Hrvatsku ili novi odlazak u Juventus, u kojem je tada 'bog' na golu bio legendarni Gianluigi Buffon?

Na koncu se Sluga odlučio na povratak u Hrvatsku te je branio za Pomorac u Drugoj HNL i nakon toga u HT Prvoj ligi za Lokomotivu. Njegove sjajne igre naravno nisu promakle čelnicima Rijeke koji su ga odlučili angažirati usprkos tome što su tada u kadru imali iskusnije Vargića i Prskala. No kada je Vargić otišao u Italiju (Lazio), napokon je došlo i Sluginih pet minuta.

Danas u njemu trener Matjaž Kek ima možda i najsnažniju kariku u momčadi, igrača koji ostatku momčadi ulijeva toliko potrebu sigurnost. Ako Simon Sluga nastavi ovako dobro braniti, nije nemoguće da i on uskoro ostvari milijunski transfer kao mnogi njegovi prethodnici. Isto tako nije nemoguće da se uskoro nađe na Dalićevu popisu.

  • +14
Dinamo - Rijeka, 6. kolo HT Prve lige, 2018./19. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL