ide i ivanušec

Poznati su detalji transfera zvijezde Dinama; evo koliko milijuna će Modri zaraditi

07.08.2023 u 11:42

Bionic
Reading

Nije tajna kako hrvatski prvak Dinamo uskoro ostaje bez važnog igrača. U Feyenoord odlazi hrvatski reprezentativac Luka Ivanušec

Zadnjih tjedana puno se pisalo o transferu Luke Ivanušeca u nizozemski Feyenoorda, a poznato je i da odlazi odmah nakon što Dinamo odigra obje utakmice 3. pretkola protiv grčkog prvaka AEK-a u borbi za plasman u Ligu prvaka (8. i 15.8. – prijenosi na MAXSport kanalu).

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Tako nizozemski De Telegraaf donosi detalje kako je Ivanušec dogovorio sve uvjete s Feyenoordom kojem će se pridružiti nakon 15, kolovoza.

'Feyenoord u nedjelju sezonu otvara bez Ivanušeca jer je nogometaš odlučio ostati u Dinamu za utakmice protiv AEK-a. Ivanušec ne želi unositi nemir u klub koji mu je puno toga donio pa pristaje odgoditi transfer', između ostalog piše u članku o 'Feyenoordu.

Doznaje se kako će Feyenoord Dinamu platiti odštetu od devet milijuna eura, a Ivanušec bi uskoro trebao potpisati ugovor na pet godina.

Uostalom, Dinamov trener Igor Bišćan, nakon utakmice protiv Gorice najavio odlazak Ivanušeca. Svjestan je kako mu neće biti lako bez igrača koji igra u formi života i koji je na početku sezone zabio hat-trick Astani te imao gol i asistenciju protiv Istre.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Da, puno ovisimo o Ivanušecu i još nekima. Nije pametno nakon ovakve utakmice donositi zaključke. Treba vidjeti kako će Kaneko izgledati kroz nego vrijeme, ali Luka će nam faliti. S njima je daleko lakše igrati i opasniji smo', kazao je nedavno nakon remija protiv Gorice Bišćan.

Takjo je isaplo kako je Dinamo napravio još jedan dobar posao jer je Ivanušec na Maksimir stigao iz Lokomotive prije pet godina u transferu vrijednom oko tri milijuna eura. Za Modre je odigrao 170 utakmica i zabio 36 golova, te upisao 19 asistencija. Te je naravno postao hrvatski reprezentativac koji bi uskoro mogao imati važno mjesto u Vatrenima.

Istra 1961 - Dinamo 0:3, 2. kolo, 2023/24. (sažetak) Izvor: tportal.hr / Autor: croatel/tportal