obezglavljeni 'topnici'

Potres u Londonu; Arsenal smijenio Emeryja, na klupu 'topnika' sjeda legendarni Šveđanin

29.11.2019 u 12:41

Bionic
Reading

Engleski prvoligaš Arsenal smijenio je trenera Unaija Emeryja nakon neočekivanog 2:1 domaćeg poraza u utakmici Europske lige od Eintrachta

'Odluka o smjeni trenera donesena je na temelju rezultata i izvedbi koji nisu bili na očekivanoj razini', kaže se u priopćenju londonskog kluba. Unai Emery (48) vodio je Arsenal od svibnja 2018. godine, a na Emirates je stigao iz PSG-a. Na klupi Arsenala zamijenio je Arsenea Wengera koji je klub vodio 22 godine.

Čelnici Arsenala odmah su pronašli i zamjenu za španjolskog stručnjaka, 'topnike' će preuzeti njegov pomoćnik, inače klupska legenda Freddie Ljungberg (42). Šveđanin je za Arsenal igrao devet sezona, ukupni 351 utakmicu u svim natjecanjima, a zabio je 74 gola. Umirovio se 2014. godine i od tada se posvetio trenerskom poslu, radio je s mlađim kategorijama u Arsenalu, bio je pomoćni trener u Wolfsburgu 2017. kad ga je vodio Andries Jonker, a ovog je ljeta postao Emeryjev pomoćnik...

'Zamolili smo Freddieja Ljungberga da preuzme odgovornost vođenja prve momčadi kao privremeni trener. On uživa naše puno povjerenje', otkrili su iz Arsenala.

  • +9
Arsenal - Eintracht Frankfurt; Europska liga, 29.11.2019. Izvor: EPA / Autor: ANDY RAIN

Već sinoć nakon utakmice, koja je samo nastavila najdulji Arsenalov niz bez pobjede još od 1992. godine, bilo je jasno da je Emeryjev odlazak s Emiratesa pitanje sata jer ga je pratilo zviždanje navijača od kojih su mnogi držali natpise 'Emery Out'.

>> Eintracht na Emiratesu potvrdio veliku krizu 'topnika'; Karlo Bartolec asistirao za pobjedu Kopenhagena

Arsenal je stigao do finala Europske Lige pod Emeryjevim vodstvom, ali je u finalu 4:1 bolji bio njegov londonski rival Chelsea.

Klub je potrošio više od 100 milijuna funti u ljetnom prijelaznom roku, ali je loše počeo novu sezonu, upisavši pobjedu u samo četiri od 13 utakmica i trenutačno zauzima osmo mjesto na ljestvici engleskog prvenstva.